Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reilun kaupan joulumyymälä avautuu Kulttuuritila 22:een kolmen viikon ajaksi – samalla kerätään muistamisia vastaanottokeskuksen asukkaille

Mikkelin Maailmankauppayhdistys avaa reilun kaupan myyntipisteen Kulttuuritila 22:een. Pop up -myyntipisteestä on mahdollista tehdä eettisiä joululahjahankintoja reilun kaupan tuotteista, jotka on valmistettu Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan maissa.

Reilun kaupan periaatteisiin kuuluu ihmisoikeuksien esilläpito osana kansainvälistä kaupankäyntiä. Tuotteesta maksetaan hinta, joka kattaa tuotantokustannukset ja jonka turvin viljelijät ja käsityöläiset voivat elää ja elättää perheensä sekä tähdätä ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavaan tuotantoon.

Vapaaehtoisvoimin toimiva Mikkelin Maailmankauppayhdistys on toiminut Mikkelissä 11 vuotta. Sitä ennen reilun kaupan toimintaa edisti Mikkelin Kehitysmaayhdistys, jolla oli pitkään kivijalkamyymälä Mikkelin keskustassa.

Kulttuuritila 22:ssa kerätään samalla joulumuistamisia Kyyhkylän 200-paikkaisen vastaanottokeskuksen asukkaille. Keräykseen voi tuoda esimerkiksi lapsille suklaalevyn tai karkkipussin ja aikuisille hygieniatuotteita (suihkusaippua, deodorantti, shampoo, hoitoaine, hammastahna, terveyssiteet). Tuotteita ei tarvitse paketoida.

Reilun kaupan pop up -joulumyymälä on avoinna 1.–20.12. ma–pe klo 12–18, la klo 10–14) Maaherrankatu 22:ssa.