Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin musiikkijuhlat on Vuoden festivaali 2023

Valinnan teki Finland Festivalsin hallitus. Mikkelin musiikkijuhlat onnistui luomaan nahkansa ja uudistumaan tilanteessa, jossa uusi pääyhteistyökumppani piti löytää parissa viikossa.

Finland Festivals on nimennyt Mikkelin musiikkijuhlat Vuoden 2023 festivaaliksi.

Valinnan perusteluna on Mikkelin musiikkijuhlien voittajana selviytyminen Ukrainan sodan synnyttämästä kriisistä.

1990-luvulta lähtien toteutettu yhteistyö Mariinski-teatterin orkesterin ja kapellimestari Valeri Gergijevin kanssa ei enää kesällä 2022 tullut kysymykseen, kun Venäjä hyökkäsi keväällä Ukrainaan. Muutamassa viikossa tapahtumajärjestäjät loivat uuden yhteistyömallin Lontoon Philharmonia -orkesterin kanssa. Se kertoo rautaisesta ammattitaidosta ja poikkeuksellisesta rohkeudesta.

Finland Festivals on nimennyt Vuoden festivaalin vuodesta 1999 alkaen.

Uusi toivo -teeman alle rakentunut festivaali osoittautui luontevaksi yhdistelmäksi kotimaista ja ulkomaista huippulaatua, perinteisiä konsertteja, yhteiskunnallisia keskusteluja ja erilaisia oheistapahtumia.

Mikkelin musiikkijuhlien ainutlaatuinen yhteistyö Lontoo Philharmonian kanssa jatkuu ainakin vuoteen 2026 saakka.

Ensi kesänä tapahtuma toteutetaan 28.7.–5.8. Ohjelma julkistetaan huomenna keskiviikkona, ja samalla alkaa myös lipunmyynti ensi kesän konsertteihin.

Finland Festivals on nimennyt Vuoden festivaalin vuodesta 1999 alkaen, pandemiavuosia lukuun ottamatta. Valinnan kriteerinä on festivaalin eteen tehty poikkeuksellisen vahva ja korkeatasoinen työ sekä sen normaalin toiminnan kehittämiseksi että uusien sisältöjen luomiseksi ja palvelujen parantamiseksi.

Vuonna 2020 valinta kohdistui Tampereen elokuvajuhliin.