Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MPY vahvistaa yhteistyötä Savon Voiman kanssa valokuituyhteyksien vuokraamisessa ja rakentamisessa

MPY vuokraa Savon Voiman valokuitukaapelien vapaata kapasiteettia ja tarjoaa sitä edelleen alueen asiakkaille.

MPY on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Savon Voima Verkko Oy:n kanssa. Sopimus mahdollistaa Savon Voiman rakentaman valokuituverkon paikallisen hyödyntämisen osana MPY:n nopeiden laajakaistayhteyksien tarjontaa. Savon Voima on säävarmaa sähköverkkoa toteuttaessaan asentanut samalla myös valokuitukaapelia.

Marraskuussa allekirjoitetun yhteistyösopimuksen puitteissa osapuolet sitoutuvat yhteistyöhön valokuituyhteyksien vuokraamisessa ja yhteisrakentamisessa. MPY vuokraa Savon Voiman valokuitukaapelien vapaata kapasiteettia ja tarjoaa sitä edelleen alueen kuluttaja- ja yritysasiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita huippunopeasta valokuituyhteydestä.

Tulevilla säävarman sähköverkon toteutusalueilla Savon Voima osallistuu MPY:n kanssa valokuituhankkeiden suunnitteluun ja yhteisrakentamisyhteistyöhön. Laajakaistapalveluiden markkinoinnin, myynnin ja tuottamisen hoitaa MPY.

– Valokuituverkon rakentaminen myös tiiviisti asuttujen kuntakeskusten ulkopuolelle vahvistaa alueen veto- ja elinvoimaa, toteaa MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies tiedotteessa.

MPY:n tavoitteena on laajentaa valokuidun saatavuutta kattavasti Itä-Suomen alueella. Savon Voiman valokuituverkko kattaa tällä hetkellä toimialueensa keskeisimmät taajama-alueet ja niiden väliset runkoyhteydet, kuten Iisalmen, Pieksämäen, Varkauden, Siilinjärven ja Kiuruveden. Nyt solmitun yhteistyösopimuksen myötä valokuitua voidaan rakentaa kustannustehokkaasti kaikkialle sinne, missä sähköverkkoa saneerataan.