Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäen kaupunki osti Säästökeskuksen kiinteistön konkurssipesältä

Pieksämäen kaupunki jätti tarjouksen kaupunginhallituksen yksimielisellä päätöksellä.

Pieksämäen kaupunki on ostanut konkurssiin menneen Säästökeskuksen kiinteistön konkurssipesältä. Halukkaita ostajia oli useampia, mutta kaupungin jättämä korkein tarjous hyväksyttiin.

Konkurssipesän hoitaja sai suurimmilta velkojilta luvan asettaa myyntiin Kauppakadulla sijaitsevan tontin ja kiinteistön, joista Pieksämäen kaupunki jätti tarjouksen kaupunginhallituksen yksimielisellä päätöksellä.

Tontti ja kiinteistö ovat jo siirtyneet kaupungin omistukseen, sillä kauppakirja allekirjoitettiin torstaina 1. joulukuuta.

Seuraavaksi ryhdytään siirtämään kiinteistöön liittyviä sopimuksia kaupungille ja jatkotoimenpiteet tulevat myöhemmin kaupungin päätettäväksi hallintosäännön toimivaltamääräysten mukaisesti.

Kaupunginjohtaja Ulla Nykänen kertoo päätöksen taustalla olevan ajatus siitä, että ydinkeskustassa oleva elinkelpoinen kiinteistö säilyy.

– Tässä nähtiin tärkeä paikka toimia ja kiinteistön siirtyminen kaupungille on hieno mahdollisuus tehdä kiinteistökehitystoimenpiteitä kaupungin keskeisellä paikalla, elinkeinojohtaja Markus Vesterinen lisää.

Kiinteistö Oy Pieksämäen Säästökeskus asetettiin konkurssiin lokakuun lopussa Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Yhtiö oli jättänyt konkurssihakemuksen käräjäoikeuteen 27. lokakuuta.

Kiinteistö Oy Pieksämäen Säästökeskus oli ajautunut vakaviin maksuvaikeuksiin, koska pääosakkeenomistaja Nordic Real Estate Management KB oli laiminlyönyt yhtiövastikkeiden maksamisen kuluneen vuoden aikana.

Kiinteistö Oy Pieksämäen Säästökeskus hallinnoi Pieksämäen keskustassa Kauppakadun ja Keskuskadun risteyksessä sijaitsevaa liikekeskusta. Nordic Real Estate Management KB on tuttu myös siitä, että yhtiö osti Hotelli Savonsolmun konkurssipesältä keväällä 2021. Yhtiö on perustettu maaliskuussa 2021 ja sen toimitusjohtaja on ruotsalaisena liikemiehenä julkisuudessa esiintynyt Kalle Kroon.