Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Equal art Mikkeli muistuttaa taiteen tasavertaisuudesta niin tekijän kuin kokijan näkökulmasta – Kuuro voi nauttia musiikista ja sokea kuvataiteesta

Parin viikon mittainen tapahtumakokonaisuus pitää sisällään muun muassa valotaidetyöpajan.

Mikkelin joulukuun kulttuurielämä täydentyy Equal art -tapahtumakokonaisuudella. 2.–16. joulukuuta järjestettävillä tapahtumilla muistutetaan vammaisten ihmisten tasavertaisista oikeuksista taiteeseen ja kulttuuriin.

Perjantaina 2. joulukuuta Stellan Tähtitorilla esiintyi keskipäivällä tanssiryhmä. Noin 10 minuutin mittainen esitys aloitti Etelä-Savon kehitysvammaisten tukipiirin vaikuttajatapahtuman.

Perjantaina avautuu myös edesmenneen savonlinnalaisen taiteilijan Nina Leppäsen näyttely. Riitta Moisanderin kuratoima näyttely on esillä Mikkeli-salissa 16.12. saakka ja avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Illansuussa perjantaina, kello 17–19, kirjaston ulkopuolella järjestetään Sirpa Laitisen ohjaama valotaidetyöpaja. Paja tulkataan tukiviittomin.

Sunnuntaina 4. joulukuuta kannattaa suunnata Maaherrankadulle, Kulttuuritila 22een. Siellä on tarjolla kaksi esitystä kello 15.30 alkaen. Valas lammessa on Silja Ruonalan taiteellinen tutkimusprosessi kuurona olemisesta näyttämöllä.

Tuntia myöhemmin vuorossa on rap-duo Cepan maailma.

Teatterifiilikset jatkuvat maanantaina 5. joulukuuta, kun Remppateatteri järjestää Vanhalla Sotkulla avoimet harjoitukset kello 18–19.

Laulamaan pääsee keskiviikkona 7. joulukuuta teatteriravintola Ilossa, jossa Laulumon Pauliina Hintsanen vetää yhteislaulua ja emännöi karaokea.

Torstaina 8. joulukuuta Mikkelin pääkirjastossa on joulukuun kulttuurikahvila kello 14–18. Tuolloin keraamikko Paula Ruuttunen ohjaa keramiikkapajan ja Etelä-Savon liikunnan Mari Kurtti tuolitanssityöpajoja.

Kaija Leppänen ja Riitta Moisander ovat paikalla kertomassa Nina Leppäsen näyttelystä.

Kulttuurin unelmavuosi järjestää ennakkoon ilmoittautuneille kaksipäiväisen kuvailutulkkauskoulutuksen 8.–9.12. Koulutus on täynnä.

Lauantaina 10. joulukuuta Mikkelin taidemuseossa järjestetään kuvailutulkattu näyttelykierros kello 10.30 kuvataiteilija Hanna Vahvaselän johdolla.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Kaikki tapahtumatilat ovat liikuntarajoitteisten saavutettavissa. Kulttuurin unelmavuosi Mikkelissä on tukenut tapahtumien toteuttamista.