Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä aamuyöllä tuleen syttynyttä rivitaloa sammutetaan edelleen, asukkaat on evakuoitu – Savunmuodostus on runsasta ja alueella liikkumista pyydetään välttämään

Yksi henkilö loukkaantui lievästi. Alustavan tiedon mukaan palo sai alkunsa yhden huoneiston ilmalämpöpumpusta.

Mikkelissä Tuulastiellä Tuppuralassa neljän asunnon rivitalossa syttyi tulipalo varhain sunnuntaina aamuyöstä. Sammutustyöt paikalla jatkuvat edelleen, ja savunmuodostus on runsasta. Kello 11 jälkeen kattorakenteisiin ruiskutettiin edelleen vettä palokunnan tikasautosta.

Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä sammutustöissä. Sammutusta oli seuraamassa jonkin verran sivullisia.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävästä kello 3.10. Päivystävän palomestarin Eero Ahon mukaan rivitalo tuhoutuu palossa kokonaan.

Alustavan tiedon mukaan palo sai alkunsa yhden rivitalohuoneiston ulkoseinällä olleesta ilmalämpöpumpusta. Palo levisi ullakolle ja kattorakenteisiin. Katto paloi kauttaaltaan neljän aikaan aamuyöstä.

Ahon mukaan syttymishuoneiston asukkaat olivat havahtuneet siihen, kun palo tuli jo sisälle huoneistoon, ja he pakenivat nopeasti omasta asunnostaan ja menivät herättämään naapureitaan.

Ahon mukaan yksi henkilö loukkaantui palossa lievästi.

Rivitalon asukkaat on evakuoitu tilapäismajoitukseen. Moni on menettänyt kotinsa, ja joukossa on myös lapsia. Heille kerätään parhaillaan vaatteita ja muita tarvikkeita muun muassa sosiaalisen median kautta.

Tulipalo aiheuttaa runsasta savunmuodostusta pitkälle päivään, ja pelastuslaitos kehottaa välttämään liikkumista onnettomuuspaikan läheisyydessä. Pelastuslaitos toivoo, etteivät ihmiset tarpeettomasti lähesty sammutuskohdetta, vaikka se kuinka kiinnostaisi.

Sammutustöiden arvioidaan kestävän pitkälle sunnuntaipäivään.

Juttua päivitetty kello 11.44. Lisätty kuvia kello 12.03.