Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pro Mikkeli -mitalit myönnettiin jääkiekkovalmentaja Olli Jokiselle ja festivaalijohtaja Teemu Laasaselle

Kaupunginhallitus päätti jakaa poikkeuksellisesti kaksi mitalia.

Vuoden 2022 Pro Mikkeli -mitalit on myönnetty jääkiekkovalmentaja Olli Jokiselle ja festivaalijohtaja Teemu Laasaselle. Mitalit jaetaan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa tiistaina 6. joulukuuta.

Kaupunginhallitus päätti poikkeuksellisesti jakaa kaksi mitalia. Edellisen kerran kaksi mitalia on jaettu vuonna 2020, jolloin ne myönnettiin Paavo Lipposelle ja Santeri Seppälälle.

Perusteluissaan kaupunginhallitus totesi Jokisen vaikuttaneen myönteisesti paikkakunnan ilmapiiriin ja tuoneen Mikkeliin voittamisen kulttuuria. Jukurien menestys on kehittänyt mikkeliläistä ammattiurheilua, sitouttanut yhteisöä sekä antanut Mikkelille valtakunnallisesti positiivista näkyvyyttä.

Mikkelin musiikkijuhlia rohkeasti ja määrätietoisesti kehittänyt Laasanen on työllään vahvistanut mielikuvaa Mikkelistä kulttuurikaupunkina. Pitkäaikainen sopimus lontoolaisen Philharmonia Orchestran kanssa on osoitus festivaalin onnistumisesta koronapandemian jälkeen. Epävakaisista ajoista huolimatta Musiikkijuhlat on onnistunut luomaan uutta toivoa ja tarjoamaan yleisölle ikimuistoisia elämyksiä.

Pro Mikkeli -mitali on myönnetty vuodesta 1983 lähtien henkilölle, joka kotipaikastaan riippumatta on toiminut merkittävästi Mikkelin kaupungin hyväksi ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi. Aiempia mitalilla palkittuja ovat olleet muun muassa näyttelijä Aake Kalliala, jalkapalloilija Jussi Jääskeläinen sekä tuotesuunnittelija Pauliina Rundgren. Mitalin saajan valitsee kaupunginhallitus.