Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin teatteri tuo lavalle Charlie Chaplinin Diktaattorin – Teatteriversion kantaesitys nähdään syksyllä 2023, päärooliin etsitään näyttelijää

Teatteriversio nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa.

Mikkelin teatterissa nähdään ensi vuoden syksyllä todellinen klassikko. Teatteri tuo lavalle Charlie Chaplinin kuuluisan Diktaattori-elokuvan (The Great Dictator) teatteriversion, joka nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa.

Kantaesitys on Nikolaj Cederholmin versio Chaplinin elokuvasta. Cederholmin ohjaama Diktaattori tuli ensi-iltaan vuonna 2018 Nørrebro Teaterissa Tanskan Kööpenhaminassa.

Diktaattori on vuonna 1940 valmistunut satiirinen komedia, joka sijoittuu kuvitteelliseen, mutta Saksaa paljon muistuttavaan Tomaniaan. Chaplin käsikirjoitti, ohjasi ja näytteli kahta pääosaa sekä osallistui myös elokuvan tuottamiseen ja musiikin säveltämiseen.

Elokuvasta tuli todella suosittu, ja nykyään sen ajatellaan lukeutuvan historiallisesti ja kulttuurisesti kaikkien aikojen merkittävimpien elokuvien joukkoon.

Mikkelin teatteriin Diktaattorin ohjaa teatteriohjaaja ja dramaturgi Snoopi Siren, joka on viime vuosina ohjannut muun muassa suurmusikaalin West Side Story Jyväskylän kaupunginteatterissa.

Nyt Mikkelin teatteri hakee näytelmään miespääroolin näyttelijää. Ensi-ilta on 30.9.2023, ja esitykset jatkuvat kevään 2024 loppuun.