Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urakoitsijat luovuttivat Mielen ja kuntoutuksen talon Essotelle Mikkelissä – Rakennusprojekti pysyi budjetissa ja valmistui aikataulussa

Talo on ollut rakenteilla vuodesta 2022 lähtien ja on osa ESPER-hanketta.

Mielen ja kuntoutuksen talo on valmistunut Mikkeliin. Uusi lisärakennus kohosi Mannerheimintien ja Pirttiniemenkadun kulmaan, Mikkelin keskussairaalan kupeeseen. Urakoitsijat luovuttivat valmiin rakennuksen Essotelle perjantaina 9.12. Asia selviää Essoten tiedotteesta.

Lisärakennuksen vastaanottotarkastuksessa todettiin, että puutteiden ja virheiden määrän vähäisyydestä johtuen talo on luovutuskuntoinen. Keväällä on kuitenkin tarkoitus tehdä vielä muutamia lisätarkastuksia.

– Työmaa näyttää alittavan budjettinsa ja laatua ei voi moittia, Essoten tekniikan päällikkö Teppo Yli-Karro, kertoo tiedotteessa.

Talossa on erilaisia mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä neurologisen ja ortopedisen kuntoutukseen käyttöön tulevia tiloja. Tämän lisäksi tilakokonaisuuteen kuuluu myös saattohoidon yksikkö.

– On todella tärkeätä, että meillä on nyt myös ajanmukaiset tilat uudisrakennuksessa muiden palvelujen yhteydessä, Essoten kehittämisjohtaja Pirjo Syväoja sanoo tiedotteessa.

Mielen ja kuntoutuksen talon rakentaminen aloitettiin vuoden 2020 kesällä. Projekti on osa ESPER-hanketta, johon kuuluu muun muassa Perhetalo ja Kuuma sairaala. Virallisesti vastavalmistunut lisärakennus vihitään käyttöön joulukuun 16. päivä.