Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvikoira putosi jäihin Juvan Syysjärvellä, mutta Roki toipuu – Koiran pelastivat höttöjäällä kulkenut hydrokopteri ja eläinlääkärin napakat ensiapuohjeet

Hirvikoira pelastui jäistä Juvalla sunnuntaina iltapäivällä. Päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että metsästyksessä mukana ollut koira putosi ajon aikana Syysjärven jäihin noin 300 metrin päässä rannasta.

Putoamispaikka oli Pyysaarten edustalla.

Pintapelastuslautalla ei pettävällä jäällä päästy eläimen luo, mutta Mikkelistä saatiin pian paikalle hydrokopteri, jonka avulla väsynyt ja kylmissään ollut koira saatiin noukittua rantaan. Pelastuslaitoksen mukaan hydrokopteri oli höttöjäällä ainoa väline, jonka avulla koira oli mahdollista saada pelastettua.

Koira ehti olla veden varassa Ahon arvion mukaan noin 50 minuuttia. Koira vietiin ripeästi toimineen pelastusketjun jälkeen Mikkeliin päivystävän eläinlääkärin tarkistukseen. Napakat toiminta- ja ensiapuohjeet antanut eläinlääkäri saa Aholta kiitokset toiminnastaan.

Hälytys eläimen pelastamisesta tuli kello 14.47.

Aho muistuttaa, että järvet eivät ole kunnolla jäätyneet, joten ihmisten ja eläinten on syytä vältellä jäillä liikkumista. Kun jään päälle on satanut paksusti eristävää lunta, paksuuntuminenkin hidastuu.

Juttua muokattu kello 18.07: Lisätty pelastuslaitokselta saatuja kuvia.