Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juvan kirkossa kuullaan Saint-Saënsin Jouluoratorio sunnuntaina – orkesterin ja kuorojen lisäksi estradille nousee viisi solistia

Konsertin ohjelmassa on myös tunnelmallisia joululauluja.

Juvan kirkossa ja Savonlinnan Tuomiokirkossa koetaan todellista laulun juhlaa, kun Etelä-Savon Musiikkiteatteriyhdistys ESMO ry, Juvan Kamarikuoro ja Savonlinna-kuoro toteuttavat yhdessä jouluisen konsertin.

Konserttien pääteos on Camille Saint-Saënsin valoisa Jouluoratorio viidelle laulusolistille, kuorolle ja orkesterille. Lisäksi konsertissa kuullaan tunnelmallisia joululauluja kuorojen yhdessä ja erikseen esittäminä.

Jouluoratorion solisteina laulavat sopraano Mari Karjalainen, mezzosopraano Laura Heinonen, altto Anu Ontronen, tenori Eero Lasorla ja baritoni Heikki Kilpeläinen. Kaikkia viittä laulajaa nähdään ja kuullaan myös ESMO:n tulevan suurproduktion, Oskar Merikannon Elinan surma -oopperan rooleissa maaliskuussa.

Jouluoratorion orkesterina soittaa ESMO-Ensemble, joka koostuu jousiorkesterista, harpusta ja uruista. Muusikkoina ovat Susanna Mieskonen-Makkonen (viulu), Mariorvokki Marangi (viulu), Arto Häyrynen (alttoviulu), Katariina Kolehmainen (sello), Esko Kauppinen (kontrabasso), Saija Lahtinen (harppu) ja Reko Tammi (urut). Jouluoratorio-konsertissa on esiintyjiä yhteensä noin 70. Juvan kamarikuoroa johtaa Ilona Nyman ja Savonlinna-kuoroa Matti Makkonen, joka myös johtaa Jouluoratorion.

Jouluoratorio-konsertti Juvan kirkossa sunnuntaina 18.12.2022 klo 19.