Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin taidemuseossa ensi vuonna kolme vaihtuvaa näyttelyä – Kuvitustriennale järjestetään 13. kerran

Syyskauden koira-aiheinen näyttely on lajissaan laajin. Se on tuotettu kiertonäyttelynä viiden taidemuseon voimin.

Väistötiloissa toimivan Mikkelin taidemuseon vuoden 2023 vaihtuvien näyttelyjen tarjonta on suppea, mutta laadukas.

Vuosi käynnistyy Pro Finlandia -mitalilla palkitun taiteilijan Perttu Saksan näyttelyllä Dark Atlas.

Saksan valokuvat käsittelevät ongelmaa, joka syntyy riippuvuudestamme fossiilisiin polttoaineisiin. Kuvasarjassaan hän on yhdistänyt dokumentaarisen valokuvan asetelmiin ja abstrakteihin teoksiin. Dark Atlas -näyttely avautuu 10. helmikuuta ja on esillä 21.5. saakka.

Kesäksi taidemuseoon ripustetaan Mikkelin 13. kuvitustriennale. Se toteutetaan kilpailuna, jossa kuvitusten aihe, toteutustapa ja -tekniikka on vapaa. Tulokset kerrotaan 10. kesäkuuta, jolloin näyttely avautuu.

Kuvitustriennaleen kutsutaan aina myös joku kansainvälinen vieras. Ensi kesänä hän on norjalaiskuvittaja Mari Kanstad Johnsen.

Kuvitustriennale on avoinna 24.9. asti.

Vuoden kolmas ja viimeinen näyttely kertoo koirasta. Perinteisesti koiran rooli taiteessa on liittynyt turvaan, uskollisuuteen ja kumppanuuteen. Siihen on liitetty sentimentaalisuuden ja suloisuuden määreet.

13.10. avautuva Überhund – Taiteen kiehtovat koirat -näyttely kuvaa myös koiran poliittista roolia ja jalostuseettisiä kipukohtia sekä tutkii koiran materiaalisuuta.

Taidehistorioitsija Sonja Hämäläisen ideoima ja Salon taidemuseon johtajan Susanna Luojuksen kuratoima kiertonäyttely on toteutettu yhteistyössä Salon, Kouvolan, Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion taidemuseoiden kanssa.

Näyttely on paraikaa esillä Salossa. Se on laajin koiria esittävän taiteen kokonaisuus, mitä Suomessa on koskaan nähty.