Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eloisa digipalvelee 2. tammikuuta alkaen, myös puhelimella voi edelleen ottaa yhteyttä

Etelä-Savon hyvinvointialueen laajuiset digipalvelut toimivat perinteisten palvelujen rinnalla, eivät korvaa niitä.

Eloisan eli Etelä-Savon hyvinvointialueen digitaalisiin palveluihin pääsee heti vuoden vaihteen jälkeen, joko Essoten vanhojen (www.essote.fi), tai 4. tammikuuta avautuvien Eloisan uusien nettisivujen kautta (www.etelasavonha.fi).

Digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus tarjoaa 2. tammikuuta alkaen sairaanhoitajan ja lääkärin palvelut maksutta koko hyvinvointialueen 12 kunnan asukkaille arkisin kello 8–15.

Digipalvelut toimivat perinteisten hyvinvointipalvelujen rinnalla, mutta eivät korvaa niitä. Digihoitaja voi esimerkiksi tehdä arvion, jatketaanko asiointia eteenpäin digilääkärille vai varataanko aika lääkärin vastaanotolle tai muuhun palveluun.

– Digihoitaja ja -lääkäri ovat ensimmäisiä palveluita Eloisan digitaalisessa sote-keskuksessa. Monia asioita voidaan hoitaa etäyhteydellä, jolloin jää enemmän aikoja käytettäväksi perinteisillä vastaanotoilla sitä tarvitseville, Eloisan sote-keskuspalvelujen palvelualuejohtaja Mika Perttu kertoo tiedotteessa.

Etelä-Savon hyvinvointialueen palveluihin voi edelleen olla yhteydessä myös puhelimitse.

Koko alueen Päivystysapu toimii numerossa 116 117. Siihen kehotetaan ottamaan yhteyttä ennen varsinaiseen päivystykseen hakeutumista.

Kiireettömämmissä palveluissa Eloisan puhelinnumerot säilyvät pääosin ennallaan, poikkeuksena on Rantasalmen alue. Koko Etelä-Savon hyvinvointialueella palvelevien puhelinnumeroiden määrä on mittava. Siksi ne kannattaa alkuvuonna vielä tarkistaa oman asuinpaikan mukaan Essoten, Sosterin tai Pieksämäen kaupungin nettisivuilta.

Ikääntyneiden palveluissa Eloisan alueella auttaa 2.1. alkaen yksi keskitetty palvelunumero 015 211 557. Se päivystää arkisin kello 9–15.

Myös Eloisan puhelinvaihde neuvoo palveluiden yhteystietoja etsiviä. Vaihteen numero on 015 411 4100 ja se on avoinna arkisin kello 9–15.