Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puumalalainen Espit siirtyy yrityskaupalla osaksi QMG:tä – Yrittäjä Esa Pitkonen jatkaa yhtiön vetäjänä

Espit työllistää 15 työntekijää. Heidän asemaansa yrityskauppa ei vaikuta.

Talotekniikkakonserni QMG ostaa puumalalaisen LVI-yrityksen Espitin. Sopimus allekirjoitettiin 30. joulukuuta.

Vuonna 2006 perustettu Espit tarjoaa LVI-urakoinnin ja -huollon palveluita Etelä-Savon lisäksi Imatran ja Lappeenrannan seuduilla. Puumalassa yhtiöllä on hyvin varusteltu LVI-myymälä. Espitin liikevaihto on noin 3,5 miljoonaa euroa, ja se työllistää 15 ammattilaista.

Espitin yrittäjä Esa Pitkonen jatkaa yhtiön vetäjänä. Kaupan myötä hänestä tulee myös QMG:n pohjoismaisen emoyhtiö Nimlaksen osakas.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin.

– Espit on aina ollut yrittäjähenkinen yhtiö, ja sellaisena pysymme. QMG:n paikallisuutta korostava malli sopii meille. Halusimme tueksemme vahvan konsernin, jotta voimme tavoitella kasvua ja suurempia projekteja, Pitkonen toteaa tiedotteessa.

Pitkonen näkee kasvun mahdollisuuksia erityisesti LV-, IV- ja sähköurakoinnin yhdistelmässä.

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Konserniin kuuluu eri puolilla maata yli 30 tytäryhtiötä. Vuonna 2021 QMG:n liikevaihto oli noin 201 miljoonaa euroa.

Viime vuoden aikana QMG teki yhteensä kahdeksan yritys- ja liiketoimintakauppaa.

– Vahvistamme määrätietoisesti sekä maantieteellistä peittoamme että palveluvalikoimaamme koko maassa, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio kertoo.

QMG toimii jo Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan alueilla. Mikkelissä konserniin kuuluvat LVI-urakoitsija JP Yhtiöt ja Mikkelin Sähköasennus sekä Lappeenrannassa sähköurakoitsija Quattroservices Kaakkois-Suomi. Sahikallion mukaan yhtiöillä ei ole maantieteellisiä päällekkäisyyksiä. Hän uskoo yhteistyön tuovan kilpailuetua markkinoilla.

Myös Pitkonen uskoo kaupan parantavan Espitin kilpailukykyä.

– Yrityksen myyminen tuntuu hyvältä ratkaisulta, koska se toteuttaa tavoitteeni: paremmat kasvumahdollisuudet ja tukea johtamiseen, Pitkonen sanoo.

Korjattu kuvaajan nimi kello 14.43.