Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolaan murtauduttiin Anttolassa – Poliisi nappasi epäillyt tekijät muutamassa tunnissa

Pahvinen olutlaatikko ja rikkoutuneet pullot auttoivat tutkinnan edistymistä.

Hätäkeskus sai keskiviikkona aamulla ilmoituksen Mikkelin Anttolassa tehdystä murrosta.

Paikalle tullut henkilökunta oli havainnut, että ravitsemusliikkeeseen oli murtauduttu tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Sisään ravintolaan oli menty ulko-oven lasi rikkomalla.

Saaliiksi murtautuja oli saanut tupakointituotteita ja mietoja alkoholijuomia.

Rikospaikalle lähettiin poliisipartio suorittamaan teknistä tutkintaa. Partio oli ehtinyt palata asemapaikalleen, kun poliisi sai ratkaisevan vihjeen.

Ilmoittaja kertoi läheisen asunnon eteen ilmestyneestä rikkoutuneesta pahvisesta olutlaatikosta ja maahan levinneistä lasipulloista.

Poliisi teki mainittuun asuntoon kotietsinnän, löysi sieltä anastettua omaisuutta ja epäillyn tekijän.

Saamiensa lisätietojen perusteella poliisi toteutti kotietsinnän toiseenkin asuntoon Anttolan keskustassa. Myös sieltä löytyi anastettua omaisuutta.

Poliisin ilmaannuttua paikalle asukas pakeni takaoven kautta metsään. Koirapartio nappasi hänet myöhemmin Mikkelistä Puumalaan johtavan tien eteläpuolelta.

Molemmat kiinniotetut, murrosta epäillyt henkilöt ovat täysi-ikäisiä nuoria miehiä. Tapauksen esitutkinta jatkuu heidän kuulustelullaan.

Poliisi kiittää yleisöä saamistaan vihjeistä.

Ylikonstaapeli Toni Reinikainen Itä-Suomen poliisista kertoo vastaavanlaisia rikostutkintoja tapahtuneen myös aiemmin.

Esimerkiksi vuosikymmeniä sitten eteläsavolaiselle tanssilavalle murtautunut varas sulloi saaliinsa reppuun. Repussa oli reikä ja varastettu omaisuus tipahteli sieltä tielle.

Poliisi ratkaisi rikoksen yksinkertaisesti seuraamalla tielle pudonneita karamelleja.