Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikko | "Miten poliisit uskaltavat vangita pyssyrosvoja?" – Mikkeliläiset esikoululaiset laativat tiukat kysymykset ylikonstaapeli Toni Reinikaiselle, katso videolta vastaukset poliisin työstä

Toni Reinikainen kertoo, että hän on joutunut kerran vetämään virka-aseen esiin "keikalla". Ampua ei tarvinnut.

Uutisten viikkoa vietetään kouluissa ja päiväkodeissa 30.1.–3.2.

Itä-Suomen poliisin ylikonstaapeli Toni Reinikainen avaa Mikkelin poliisiaseman sellin numero 13 ja astelee sisään. Länsi-Savon toimittaja Tommi Ollikainen ja valokuvaaja Vesa Vuorelan seuraavat perässä. Reinikainen istahtaa putkan sängylle ja median edustajat virittelevät kamerat ja kysymykset valmiiksi.

Parhaillaan vietetään lasten ja nuorten mediakasvatukseen keskittyvää Uutisten viikkoa. Siihen liittyen Länsi-Savo tekee yhteistyötä eri koulujen ja päiväkotien kanssa. Mikkeliläisen Päiväkoti Röllin esikouluryhmä sai valita heitä kiinnostavan aiheen, josta Länsi-Savo juttua tekee.

Esikoululaisten suosikkiaiheeksi valikoitui poliisin työ ja poliisiautot. Lapset laativat itse kysymykset.

Voit katsoa haastattelun alla näkyvältä videolta. Äänet videoon saa päälle oikeasta alakulmasta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tällainen on mustamaija

Kun haastattelu on tehty, Reinikainen johdattaa lehdistön edustajat Mikkelin poliisiaseman hissiin. Hissi lähtee alaspäin, kohti kellaria.

Hississä kuljetetaan muun muassa kiinniotettuja henkilöitä, jotka poliisi vie säilöön yläkerran poliisivankilaan.

– Jos hississä syntyy rettelöä, niin tässä on potkuhälytin, Reinikainen sanoo osoittaen hissin lattian tasossa olevaa laitetta.

Kun siihen osuu vaikkapa jalalla, lähtee hälytys poliisiaseman vartiohuoneeseen. Siellä on ympäri vuorokauden poliisi valvomassa paitsi poliisiasemalla, myös ympäri kaupunkia sijaitsevia valvontakameroita. Hississäkin on kamera, josta vartija voi tarkastaa tilanteen ja lähettää avuksi tarvittaessa lisävoimia.

Kellarissa on joukko erilaisia poliisiautoja: pakettiautoja, henkilöautoja ja tunnuksettomia Skoda-merkkisiä farmareita.

Reinikainen astelee poliisin "perustyökalun", poliisin tarpeisiin muokatun Volkswagen Transporter-pakettiauton luo. Poliisin partioauton lempinimiä ovat muun muassa mustamaija ja maija.

Voit katsoa alta näkyvältä videolta, kun Reinikainen esittelee poliisiauton. Äänet saa päälle videoikkunan oikeasta alakulmasta.

Tämä juttu on Länsi-Savon maksullista sisältöä. Uutisten viikolla avaamme tilaajille tarjottavia juttujamme muidenkin lukijoidemme tutustuttavaksi. Länsi-Savon tilauksen voit tehdä täällä.