Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähtisitkö lammaspaimeneksi Anttolaan? – Haku Metsähallituksen suosituille paimenviikoille on parhaillaan käynnissä

Yhtenä kohteena on tuttuun tapaan Hiidenmaan perinnemaisematila Anttolassa.

Haku Metsähallituksen suosituille paimenviikoille on avoinna. Tämän vuoden paimenviikoille voi hakea maanantaihin 30. tammikuuta kello 12 asti luontoon.fi-verkkosivulla.

Paimenet arvotaan hakijoiden joukosta helmikuun aikana. Kaikille hakijoille ilmoitetaan arvonnan tulokset viimeistään maaliskuun puoliväliin mennessä.

Paimenviikot ovat maksullisia, ja niitä arvotaan yhteensä 185 kappaletta toukokuusta syyskuuhun. Tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoidon kustannuksiin.

Paimenilta ei vaadita aiempaa kokemusta. Kohteesta riippuen paimennettavat eläimet ovat joko lampaita, lehmiä tai hevosia.

– Paimenten tehtäviin kuuluu vaihtaa eläimille raikas juomavesi, seurata eläinten yleiskuntoa ja siirtää ne syödyltä laidunlohkolta toiselle. Eläimet on hyvä myös laskea päivittäin, kertoo asiakasneuvoja Leena Hiltunen Metsähallituksesta.

Tiedotteessa luvataan, että myös retkeilyyn ja rentoutumiseen jää aikaa.

Anttolassa huolehditaan lampaista

Tänäkin vuonna mukana on Neitvuoren kainalossa Anttolassa sijaitseva Hiidenmaan perinnemaisematila. Aiempina vuosina tila on ollut yksi suosituimpia paimenkohteita.

Hiidenmaan tilalla paimenet huolehtivat lampaista. Paimenet saavat viikoksi käyttöönsä paimenpirtin ja puulämmitteisen pihasaunan. Vaatimattomaan, mutta viihtyisään paimenpirttiin majoittuu enimmillään kymmenen henkilöä.

Lammaspaimenen viikko Hiidenmaalla maksaa tänä vuonna 540 euroa.

Yhteensä kohteita on 15 eri puolilla Suomea.

Elämyksellinen luonnonsuojelu kiinnostaa suomalaisia, sillä lomailu paimenviikoilla on jo pitkään ollut suosittua. Paimenviikkojen historian suurin suosio koettiin vuonna 2022, kun paimenviikoille tehtiin yli 17 000 hakemusta ja hakijoita oli yli 2 600.