Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikko | Mikkeliläisillä Akseli Väisäsellä ja Aapo Kämäräisellä on jo penkkariasut mietittynä – Länsi-Savon sarjassa pistäydytään eri paikoissa ja jututetaan niissä vastaan tulevia ihmisiä

Akseli Väisänen, 19, ja Aapo Kämäräinen, 18, eivät ainakaan vielä stressaa kummemmin kevään ylioppilaskirjoituksista. Molemmat ehtivät tehdä ensimmäiset yo-kokeensa jo syksyllä.

Piipahdus

Mikkelin lukiolla on juuri alkamassa välitunti, ja opiskelijat täyttävät käytävät. Aulassa istuskelee jokunen huppareihin pukeutunut abiturientti, mutta odotusten vastaisesti kyseessä ei olekaan abihuppari. Sen sijaan abeilla on parhaillaan "pukeudu kuin yläkoululainen" -teemapäivä.

Teemapäivään sopiviin huppareihin ovat pukeutuneet myös lukion kolmoset, 19-vuotias Akseli Väisänen ja 18-vuotias Aapo Kämäräinen. Molemmat ovat juuri viettäneet hyppytuntia. On torstai ja toiseksi viimeinen tavallinen opiskelupäivä, sillä jutun julkaisupäivänä maanantaina meneillään on jo koeviikko, ja sitä seuraavat vuorostaan penkkarit, lukuloma ja ylioppilaskirjoitukset.

Mitä siis tämän viikon jälkeen?

– Käyn töissä ja luen tietenkin kirjoituksiin, Kämäräinen kertoo.

Kumpikaan ei kuitenkaan myönnä, että tulevat kirjoitukset hirveästi stressaisivat. Molemmat ehtivät jo aloittaa koeurakan jo syksyllä. Kämäräinen aikoo kirjoittaa tänä keväänä englannin, pitkän matematiikan, historian ja äidinkielen. Väisäsellä listalla ovat fysiikka, pitkä matematiikka ja äidinkieli.

Penkkareita Mikkelin abit viettävät torstaina 16. helmikuuta. Väisäsellä, Kämäräisellä ja kolmella muulla ystävällä on jo penkkariasut mietittynä.

– Meillä on itse asiassa sama asu. Ollaan cheerleadereita, meillä on mekot peruukkeineen, Väisänen nauraa.

Hyvillä mielin tulevaisuuteen

Kämäräinen ja Väisänen aloittavat molemmat armeijan heinäkuussa, mutta myös opiskelupaikan ajatteleminen alkaa olla ajankohtaista, sillä korkeakoulujen yhteishaku on helmi-maaliskuussa. Kummallakaan ei kuitenkaan ole vielä juuri käsitystä, minkä alan opiskelu voisi kiinnostaa.

– On aika monia juttua, en ole sinänsä sulkenut mitään pois, Väisänen pohtii.

– Olen ajatellut, missä aineissa nyt on mukavaa. Sentyyppistä voi lähteä opiskelemaan tulevaisuudessakin, Kämäräinen miettii.

Entä tuleeko lukiota ikävä?

– Tulee varmaan. Onhan tämä aika rankkaa, ihan hirveästi on hommia, mutta muuten on tietysti tosi jees. Kavereita näkee ja on minun mielestäni hyviä opettajia. Tietysti aika kiire on välillä, Väisänen sanoo.

Tulevaisuuteen kaksikko kuitenkin katsoo hyvillä mielin ja ovet auki.

Tämä juttu on Länsi-Savon maksullista sisältöä. Uutisten viikolla avaamme tilaajille tarjottavia juttujamme muidenkin lukijoidemme tutustuttavaksi. Länsi-Savon tilauksen voit tehdä täällä.

Lue myös: Piipahdus | Aleksi Orpana laski viime viikolla Tornimäen vasta avattua parkkia ja veikkasi illan pelin lopputuloksen tismalleen oikein

Lue myös: Piipahdus | Terhi Talikka ravaa Jukurien otteluiltoina ainakin 20 000 askelta