Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikko | Kesätyöpaikkoja riittää ensi kesäksi runsaasti laidasta laitaan dinomaskotista tehdastyöläiseen – Listasimme Mikkelin alueen kesätyöpaikat

Myyjille sekä ravintola- ja hoitoalan tekijöille on tilausta, mutta Mikkelin seudulta löytyy myös erikoisempia kesätyöpaikkoja.

Ensi kesäksi on tarjolla jopa ennätyksellisen paljon kesätyöpaikkoja.

Elinkeinoelämän keskusliiton kesätyökyselyn perusteella ensi kesänä tavoitellaan jopa 140 000 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa. Viime kesänä EK:n jäsenyritykset tarjosivat nuorille noin 126 000 kesätyöpaikkaa, joka oli yli 30 000 enemmän kuin sitä edeltävänä kesänä.

Viime kesän runsas kesätyöpaikkatarjonta oli paluu normaaliin, sillä pahimpina koronavuosina kesätyöpaikat olivat kiven alla.

Pirteä näyttäisi olevan tulossa Mikkelinkin seudun tulevasta kesästä. Listasimme alueella haussa olevat kesätyöpaikat.

Ravintolat ja huvipuistot työllistävät useita

Eniten tarjontaa on matkailu- ja ravintola-alan kesätöistä. Niitä on tarjolla oikeastaan jokaisessa seudun kunnassa. Hakusessa on niin kokkeja, tarjoilijoita, myyjiä kuin muitakin asiakaspalvelijoita.

Mikkeliläinen Tertin kartano tarjoaa töitä noin 20 kesätyöntekijälle. Työtehtäviä löytyy jokaiseen makuun aina tarjoilijasta puutarhaharjoittelijaan. Tarjolla on myös kaksi aputyöntekijän paikkaa, jotka sopivat vasta työntekoa opetteleville nuorille.

Myös Kenkävero työllistää noin 20 kesätyöntekijää Mikkelissä. Kenkävero etsii ravintolaansa tarjoilijoita ja aputyöntekijöitä.

Ramin Konditoria hakee eri toimipisteisiinsä niin kahvila- ja ravintolatyöntekijöitä, kokkeja, tiskareita kuin keittiöapulaisia. Paikkoja on tarjolla yhteensä peräti 28. Ramin Konditoria aloitti oman hakunsa jo joulukuun puolella, joten paikkojen hakemisessa kannattaa olla nopea. Haku sulkeutuu jo tammikuun lopussa.

Mikkelin Visulahti etsii työntekijöitä useisiin erilaisiin tehtäviin. Tarjolla on muun muassa uima- ja laitevalvojan, huollon työntekijän, vastaanottovirkailijan, lipunmyyjän, ravintolatarjoilijan, kokin, grillimyyjän, jäätelökioskimyyjän ja siistijän työtehtäviä. Jos heittäytymiskykyä löytyy, oma kesätyö voi olla vaikkapa dinomaskottina.

Huvipuistotyöntekijöitä etsii myös Mikkelin Pomppulinnamaailma. Työtehtäviin kuuluu muun muassa asiakaspalvelu, lipunmyynti, kahviotuotteiden ja jäätelön myynti sekä laitteiden valvonta. Paikkoja on 15.

Puumalassa Sahanlahti Resort tarjoaa monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Kesätyöntekijöitä tarvitaan keittiötyöhön, ravintolan salityöskentelyyn, hotellin vastaanottoon ja myyntityöhön sekä huolto- ja siivoustöihin.

Viime kesäksi avautunut Pistohiekka Resort tarjoaa niin ikään tekijöille töitä. Etsinnässä on kokkeja, tarjoilijoita, keittiötyöntekijöitä sekä puhtaanapidon ja vastaanoton työntekijöitä.

Puumalassa useampia kesätyöpaikkoja matkailu- ja ravintola-alalla tarjoavat myös Okkolan lomamökit & ravintola Niinipuu, Nestorinranta, Kalakontti, Koskenselän lomakylä sekä ravintolat Hovi ja Satama sekä Puumalan poiju.

Mäntyharjussa rantaravintola Kurkiniemi, Mäntyharjun torikahvila ja Toriruoka sekä jäätelökioskit etsivät ravintola-, kahvila-, keittiö- ja jäätelökioskityöntekijöitä sekä kokkeja kesäkauden ajaksi. Toinen jäätelökioskeista sijaitsee Puumalassa. Tarjolla on yli 25 työpaikkaa.

Taidekeskus Salmela puolestaan etsii niin ravintolatyöntekijöitä kuin näyttelytyöntekijää kesäksi. Paikkoja on yhteensä 15.

Kotileipomo Siiskonen hakee kesätyöntekijöitä niin myymälän kuin leipomon puolelle. Toimipisteitä on Juvalla ja Mikkelissä. Kahvilatyöntekijöitä Juvalla etsii myös Rapion mylly.

Jäätelönmyyjiä hakee useampikin toimija, kuten Viljami & Co Oy sekä Trendice Coffee. Paikkoja on myös alaikäisille.

Myyjille löytyy töitä

Runsaasti kesätyöpaikkoja on myös erilaisissa myymälöissä. Oma lukunsa on Osuuskauppa Suur-Savo, joka tarjoaa kesätöitä maakunnan jokaisessa kolkassa. Kesätyöntekijöitä haetaan niin kauppoihin kuin liikenneasemille. Lisäksi Suur-Savolla on ravintoloita ja kahviloita, joihin niin ikään tarvitaan kesän sijaisia. Alle 18-vuotiaille Suur-Savolla on oma hakunsa. Se aukeaa vasta maaliskuun alussa.

Keskolla on niin ikään paljon työpaikkoja kesätöitä haikaileville. K-ruokapaikkojen hauista suurin osa alkaa kuitenkin vasta helmikuussa. Ruokakaupoissa työnantajana on K-kauppias, joka hakee työntekijöitä oman aikataulunsa mukaan. Työpaikat löytyvät kuitenkin kootusti Keskon sivuilta. Hakua voi rajata syöttämällä hakusanaksi halutun paikkakunnan. Ruokakauppojen lisäksi tarjolla on töitä esimerkiksi K-Raudoissa ja Intersporteissa. Paikkoja on paljon myös alaikäisille. Viime kesänä lähes puolet K-Ryhmän kesätyöntekijöistä oli 14–17-vuotiaita.

Kaupan alan kesätyöpaikkoja Mikkelissä ja lähikunnissa tarjoavat myös esimerkiksi Lidl, Tokmanni, Motonet ja Puuilo.

Myös vaateliike New Yorker hakee Mikkeliin kesämyyjiä.

Eloisa ja yksityiset tarjoavat hoitoalan töitä

Hoitoalan osaajille valinnanvaraa riittää. Suurin alan kesätyöpaikkojen tarjoaja on Etelä-Savon hyvinvointialue eli Eloisa. Eloisa etsii niin lähihoitajien, sairaanhoitajien, ensihoitajien, kätilöiden, lääkäreiden kuin fysioterapeuttien sijaisia. Luonnollisesti paikat eivät ole auki kaikille halukkaille, vaan hakijan pitää olla alan opiskelija. Toisaalta kesätyötä olisi tarjolla myös esimerkiksi puutarha-apulaiselle.

Eloisan lisäksi Mikkelin seudulla toimii useita yksityisiä hoitoalan toimijia. Kesätyöpaikkoja tarjoavat esimerkiksi useassa kunnassa toimivat Attendo ja Esperi Care sekä useat yksittäiset yksiköt, kuten Mikkelin Validia-talo tai Mikkelin ropoyhdistyksen palvelutalo Annakoti.

Tehtaille tekijöitä

Teollisuudenkin kesätyöpaikkojakin on hyvin tarjolla. Esimerkiksi UPM:n Pelloksen vaneritehtailla Ristiinassa on tarjolla useita paikkoja kunnossapidossa ja tuotannossa. UPM tarjoaa myös alaikäisille Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluita kesäksi.

Kesätöitä on saatavilla myös Stora Ensolta Mikkelistä ja Juvalta.

HKScan puolestaan etsii Mikkeliin elintarviketuotannon kesätyöntekijöitä. Vaatimuslistalla on ainoastaan täysi-ikäisyys sekä riittävä suomen kielen taito.

Iso työllistäjä Mikkelissä on myös lääketieteellisiä tuotteita valmistava Mölnlycke. Mikkelin tehtaalle haetaan kesätyöntekijöitä koneenkäyttäjiksi, sairaalatarvikevalmistajiksi, laadunvarmistajiksi sekä varastotyöntekijöiksi.

Sahalinjojen valmistaja Veisto Oy tarjoaa puolestaan kesätyöpaikkoja Mäntyharjussa. Koskisen Oy puolestaan etsii tuotannon kesätyöntekijöitä levyteollisuuteen Hirvensalmelle.

Juvalla Kruunuherkku hakee useita kesätyöntekijöitä tuotannon eri tehtäviin. Paikat ovat pääsääntöisesti täysi-ikäisille, mutta myös alaikäisille on muutama paikka.

Sekalaisia hommia tarjolla

Muitakin kesätöitä löytyy laidasta laitaan. Jos haluaa viettää kesäänsä ulkoilmassa, oikea työnantaja voisi olla vaikkapa Biketaxi. Yritys tarjoaa Mikkelissä kesätöitä sähköpyörän kuljettajille. Työhön tarvitsee B-ajokortin.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan hautausmaat ja puistot työllistävät puolestaan joka kesä noin 40 aikuista kausityöntekijää ja 38 nuorta kesätyöntekijää. Kuukauden kesätyöt on tarkoitettu nuorille koululaisille ja opiskelijoille.

Nuorien kesätyöläisten kannattaa tarkistaa myös kuntien tarjoamat kesätyöt. Esimerkiksi Juvalla nuorille on tarjolla viisi paikkaa.

Myös Mikkelin Musiikkiopisto hakee 15 vuotta täyttäneitä kesätyöntekijöitä kahden viikon työrupeamaan. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi nuotiston järjestely- ja luettelointitehtäviä.

Tämä juttu on Länsi-Savon maksullista sisältöä. Uutisten viikolla avaamme tilaajille tarjottavia juttujamme muidenkin lukijoidemme tutustuttavaksi. Länsi-Savon tilauksen voit tehdä täällä.

Hakuaika Mikkelin kaupungin kesätöihin alkaa pian – Kesätyösetelien yhteissumma kutistui viime vuodesta