Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työväen näyttämöpäivät ylitti katsojatavoitteen – AdAstra-teatteri voitti yleisöäänestyksen esityksellä Pasi was here

Lipunmyynti ylitti edellisen tapahtuman myynnin, vaikka esityksiä oli kahdeksan vähemmän.

Sunnuntaina päättyneet Työväen näyttämöpäivät saavuttivat tavoitteensa. Viikonlopun aikana Mikkelissä nähtiin yhteensä 20 näytöstä kymmeneltä ryhmältä.

Viikonlopun esityksistä yhteensä 11 myytiin loppuun ja lipunmyynnin kokonaismyyntiprosentti oli 85 prosenttia. Se ylitti järjestäjän asettaman tavoitteen. Kaikkiaan katsojapaikkoja myytiin 2900, kun kokonaiskapasiteetti oli 3300 henkilöä. Näytösten täyttöaste oli hieman suurempi kuin vuonna 2020. Myös lippujen myyntitulot kasvoivat edelliseen tapahtumaan verrattuna, vaikka esityksiä oli nyt kahdeksan viime kertaa vähemmän.

Yleisö äänesti tänä vuonna suosikikseen jyväskyläläisen AdAstra-teatterin esityksen Pasi was here. Esityksen on käsikirjoittanut Veikko Nuutinen ja ohjannut Erika Hast.

Toiseksi sijoittui vantaalainen Tikkurilan Teatteri esityksellään Piilopaikka eli Siat. Kolmanneksi eniten ääniä sai kuusankoskelainen Vapaa työryhmän esitys Äidinmaa.

Äänestyksessä käytetään suhteellista laskentatapaa eli laskennassa huomioidaan esityspaikkojen erikokoiset katsomot. Yleisöääniä annettiin yhteensä 419 kappaletta.

Työväen Näyttämöpäivät järjestettiin nyt 45. kerran. Seuraavan kerran Näyttämöpäiviä vietetään Mikkelissä 26.–28.1.2024.

Lue myös:

Rahoitus järjestyy ja nimi säilyköön entisellään, arvioi Työväen näyttämöpäivien tuottaja Minttu Tamski

Lue myös:

Näyttämöpäivät on mikkeliläiselle naisporukalle jo perinne – Teatterin lisäksi naiset nauttivat yhdessä monenlaisesta kulttuurista elokuvista avantouintiin

Lue myös:

Mikkeliläiset Ollilat ovat tuttu näky siellä, missä vapaaehtoisia tarvitaan – "Tästä kevät aina alkaa"

Lue myös:

Vain nopeimmat ehtivät saada liput Työväen näyttämöpäivien suosituimpiin esityksiin