Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakuaika Mikkelin kaupungin kesätöihin alkaa pian – Kesätyösetelien yhteissumma kutistui viime vuodesta

Nuoria työllistäville toimijoille jaetaan tukiseteleitä kuluvana vuonna 50 000 eurolla.

Haku Mikkelin kaupungin kesätyöpaikkoihin alkaa keskiviikkona. Kaupungin kesätyöhaku kestää helmikuun loppuun asti. Kesätöihin hakeminen tapahtuu kuntarekry.fi-sivustolla.

Kaupunki palkkaa kesätöihin vähintään 15-vuotiaita mikkeliläisiä koululaisia ja opiskelijoita. Opiskelijoilla tarkoitetaan pääasiassa peruskoululaisia, lukiolaisia ja ammatillisen toisen asteen opiskelijoita.

Tiettyihin tehtäviin palkataan myös ammattikorkeakoululaisia ja yliopisto-opiskelijoita.

Kesätyöntekijöiden työsuhteet ovat enimmäkseen yhden kuukauden mittaisia. Kesätyöläiset työskentelevät kaupungilla touko–syyskuun välisenä aikana. Kesätyöpaikkoihin valittavat henkilöt päätetään pääosin maalis–huhtikuussa.

Yleistyöaikana työskentelevien kesätyöntekijöiden kuukausipalkka on 967 euroa. Toimistotyöaikaa noudattavien kuukausipalkka on 901 euroa. Työnjohdon avustavissa tehtävissä ja erityistehtävissä kuukausipalkka on 1 233 euroa.

Kesätyöpaikkojen lisäksi hakuun tulee 125 kesätyöseteliä. Niiden hakuaika kestää toukokuun loppuun saakka.

Tänä vuonna Mikkelin kaupunki maksaa kesätyösetelillä 400 euroa paikallisille työnantajille, jotka palkkaavat mikkeliläisen nuoren kesätöihin kesätyösetelillä toukokuun ja elokuun välisenä aikana.

Kuluvan vuoden kesätyösesonkina kesätyöseteleitä on jaossa 50 000 euron edestä. Summa kutistui viime vuodesta, jolloin kesätyöseteleitä oli jaossa 60 000 euroa.

Kesätyösetelin hakeminen on nuoren vastuulla sen jälkeen, kun hän on sopinut kesätyöpaikasta mikkeliläisen toimijan kanssa. Hakuprosessia varten kaupungille pitää toimittaa sen nettisivuilta tulostettava kesätyösetelihakemus ja työnantajan allekirjoittama todistus sovitusta kesätyöpaikasta.

Nuoreksi määritellään vuonna 2006, 2007 tai 2008 syntynyt henkilö. Setelillä työllistettävän nuoren täytyy olla kuitenkin täyttänyt 15 vuotta. Kesätyöseteleitä jaetaan yksi per kesätyöpaikan saanut nuori. Samalle työnantajalle annetaan korkeintaan viisi seteliä. Kaupunki maksaa tuen työsuhteen jälkeen, kun työnantaja ilmoittaa sen toteutuneen.

Y-tunnuksen omaavien yritysten lisäksi kesätyöseteliä voivat käyttää yhdistykset, järjestöt ja säätiöt. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Tiedot kuukausipalkoista päivitetty oikeiksi kello 13.17. Jutussa ensin lukeneet summat olivat vanhentunutta tietoa.

Juttua muokattu kello 17.40: Aiemmin mainittu viime vuoden 100 000 euron summa kesätyöseteleihin oli virheellinen. Maaliskuussa, osana Patu-säästöjä, kesätyökokonaisuuteen varattuja resursseja leikattiin 40 000 eurolla. Kaupungille jäi viime vuonna siis 60 000 euroa kesätyöseteleihin.