Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläinen Kirsti Kovanen valittiin Kotiseutuliiton hallituksen varapuheenjohtajaksi: "Kotiseututyön kenttä on muuttumassa"

Muutokset kaavoittamiseen ja kestävän kehityksen vaade uudistavat Kovasen mukaan järjestönkin toimintaa.

Mikkeliläinen Kirsti Kovanen valittiin Suomen Kotiseutuliiton hallituksen varapuheenjohtajaksi. Neljä vuotta sitten hallitukseen liittynyt Kovanen toteaa yhdessä tekemisen ilon olevan ehdoton vahvuus kotiseutuväen toiminnassa.

– Kotiseututyön kenttä on muuttumassa nyt, kun kaavoituksen toimintatapoja säädetään ja kestävästä kehityksestä on tullut ainoa vaihtoehto. Kulttuuriperintöä ymmärretään entistä syvällisemmin, Kovanen kiteyttää Kotiseutuliiton tiedotteessa.

Kovaselta löytyy vahva tausta kulttuuriperintöalan tehtävissä, muun muassa kansainvälisen Icomoksen pääsihteerinä. Icomos on rakennussuojelun ja kulttuuriympäristöjen vaalimisen asiantuntijajärjestö.

Kovanen on tehnyt pitkän työuran Etelä-Savon ely-keskuksessa ja Etelä-Savon maakuntaliitossa. Hän valmistui arkkitehdiksi Teknillisestä korkeakoulusta ja taiteen maisteriksi Yorkin yliopistosta.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maan suurimmista kansalaisjärjestöistä. Liiton jäsenistöön kuuluu noin 750 kotiseutu-, kaupunginosa- ja muuta yhdistystä, yli sata kuntaa ja maakuntien liitot. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.