Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä alkava LUT-yliopiston diplomi-insinöörien koulutusohjelma saa Suur-Savon Osuuspankilta 75 000 euroa

Lahjoitussumma tehostaa myös Blue economy Mikkeli -hankkeen toteutusta.

Suur-Savon Osuuspankki lahjoittaa LUT-yliopistolle 75 000 euroa. Summa kohdistuu LUT:n vedenkäsittelytekniikan diplomi-insinööriohjelmaan. Vesiteknologian maisteriohjelma alkaa Mikkelissä ensi syksynä.

Osuuspankin lisäksi insinööriohjelman käynnistämisrahoitukseen lupautuivat mukaan ainakin Osuuskauppa Suur-Savo, Mipro Oy, Operon Group Oy, Suur-Savon energiasäätiö, Lähi-Tapiola Savo-Karjala ja Mikkelin yliopistokeskus. Myös Mikkelin kaupunki lähti koulutuksen rahoitustalkoisiin.

Koulutusohjelman alkaminen varmistui viime vuoden toukokuussa. Tuolloin seudun yrityksiltä ja muilta tukijoilta oli varmistunut 140 000 euroa per vuosi koulutuksen kolmelle ensimmäiselle vuodelle. Ensimmäisten vuosien jälkeen koulutusohjelman on määrä tulla taloudellisesti toimeen omillaan.

Koulutusohjelman alkaminen sopii myös meneillään olevan Blue economy Mikkeli -hankkeen tavoitteisiin. Sen päätoteuttaja on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei ja rahoittava viranomainen Etelä-Savon maakuntaliitto.

Hankkeessa kehitetään veden kiertotalousratkaisuja ja pyritään löytämään niitä kehittäville paikallisille yrityksille laajentumisen mahdollisuuksia ulkomailta asti.

Tekstiä muokattu kauttaaltaan 3.2. kello 14.26. Osuuspankin lahjoitus meni ainoastaan LUT-yliopiston koulutukseen. Blue economy Mikkeliä rahoittavat vain maakuntaliitto ja Mikkelin kaupunki. Jutusta saattoi saada ensin virheellisen käsityksen, että Osuuspankin lahjoitus olisi mennyt osittain myös Blue economy Mikkelille.