Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin keikkatarjontaan luvassa uutta nostetta tänä keväänä – Kokosimme 5 tärppiä tulevilta viikonlopuilta

Kyllä se siitä lähtee, kun itse järjestää, ovat uudet keikka-aktiivit päätelleet. Luvassa on monipuolinen tarjonta tuleville kuukausille.

Mikkelin keikkarintama ei todellakaan tarjoile pelkkää synkkyyttä kuluvana keväänä, sillä viihderintamalle on ilmaantunut uusia toimijoita.

1. Domin liveillat

Nuoria muusikoita ja muita taiteilijoita pönkäävän KySSe-yhdistyksen ensimmäinen nimikkoilta Kyllä se siitä korkkaa Club Domin perjantai-illat 3. helmikuuta.

Ravintoloitsijat eli Domin "sedät" ovat ilmoittaneet järjestävänsä liveillan perjantaisin koko kevään 2023 ajan. Soittovuoron saavat pääasiassa paikalliset kokoonpanot.

Clubin ovet avautuvat pääsääntöisesti kello 22, mutta Kyllä se siitä -ilta startataan tuntia aiemmin. Onhan esiintyjiäkin neljä: Trio Ellee, The Dirtbags, Auno &Ystävät ja Folks.

Illan pääesiintyjä Folks on Arttu Siitarin ja Niko Torniaisen pari vuotta sitten käynnistämä musiikkiprojekti. Duon ensimmäinen albumi kantaa nimeä Come Closer And See.

2. Vaihtoehtomusiikkia

Mikkeli DIY on kahden paikallisen musiikintekijän kollektiivi, joka suunnittelee järjestävänsä vaihtoehtomusiikiksi luettavia keikkoja. Ensimmäinen niistä on Jälkipeli Pubissa tulevana lauantaina 4.2.

– Mikkelin keikkatarjonta on ollut pitkään hiljainen. Paljon tekijöitä on lähtenyt pois kaupungista, kertoo Kamila Wlodarska kollektiivin synnyn taustoja.

Hän on itse paluumuuttanut Mikkeliin muutama kuukausi sitten ja on solistina Lapsuus-yhtyeessä.

– Keikkoja on tarkoitus järjestää kuukausittain, tai joka toinen kuukausi. Meillä on kytköksiä alan ihmisiin ja esiintyjät löytyvät sitä kautta, Wlodarska sanoo.

Valintaperusteina ovat yksinkertaisesti "hyvä musiikki" ja "aito meno". Sekään ei ole haitaksi, että kokoonpanolla on pientä nostetta.

Esimerkiksi Diskoteka vol. 1:n esiintyjät ovat italo-kauhuelokuvista inspiraatiota poiminut Modem, sekä vintage-syntikkapoppia tarjoileva Sumuposauttaja eli Sami Aleksi Keinänen.

3. Kivijalan keikat

Viime syksynä omistajaa vaihtanut ravintola Kivijalka Rantakylässä jatkaa elävän musiikin tarjontaa isoilla nimillä. Helmikuussa lavalle nousevat Stig (17.2.) ja Voutsa (25.2.). Kevään muita keikkavieraita ovat esimerkiksi Kotiteollisuus (24.3.), Melrose (21.4.) ja Kake Randelin (28.4.)

Oman esiintymisvuoronsa kalenterissa saavat myös paikalliset kokoonpanot Tilt Tank & King Coyote (18.3.), Baltix (1.4.) ja "house band" Kylän Jätkät (7.4.).

4. Metallimusiikkia

Neljän mikkeliläisen musiikin ystävän muodostama Metal city bookings haluaa elävöittää ja monipuolistaa kaupungin keikkatarjontaa omalla panoksellaan. Porukka on järjestänyt kaksi liveiltaa ja kolmas on suunnitteilla.

– Olemme alustavasti sijoittaneet seuraavan tapahtuman kiirastorstaille, kertoo Jukka Rahkonen.

Esiintyjistä hän ei vihjaile vielä mitään, mutta lupaa, että jatkoa jo nähtyyn seuraa. Se verran hyvin ensimmäiset liveillat ovat onnistuneet.

– Olimme melkein ällikällä lyötyjä, kun Metal City vol. 1:een tuli porukkaa satakunta. Kakkosessa väkeä oli vähän vähemmän, mutta se ilta oli puhtaasti black metalia.

5. Tuttua ja turvallista

Niin sanotuista vanhoista toimijoista Bar & Bistro Route 431 Otavassa on varannut maaliskuulle Chionen 4.3., Simeoni Julkusen 11.3. ja Kaija Kärkisen & Ile Kallion 18.3.

Teatteriravintola Ilon bändi-illoissa esiintyy helmikuussa mikkeliläinen Wired (11.2.) ja maaliskuussa Teijo Eloranta & Maisteri T 18.3. Huhtikuussa lavan ottaa haltuunsa Katri Ylander 28.4. Kevään ohjelman täydentää Honey B. Duo Puurtinen & Kuloniemi 6. toukokuuta.

Wilhelm Public Housen kevään esiintyjiä ovat Mariska 11.3., Irina 18.3. ja Viikate 8.4.

Konserttisalikiertueillaan Mikaelissa pysähtyvät esimerkiksi Juha Tapio 16.3., Pete Parkkonen 18.3. ja Michael Monroe 23.3.

Lue myös: Uusi elävän musiikin klubi Metal city bookings lisää löylyä Mikkelin keikkarintamalle