Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuintalo paloi Vanhamäessä Mikkelissä – Sammutustyöt jatkuivat yön yli perjantaihin, palo alkoi todennäköisesti lämmityksestä

Asuinrakennus tuhoutui tulipalossa Vanhamäessä Mikkelissä torstai-iltana. Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Riku Seppä kertoi, että sammutustyöt jatkuvat myöhään yöhön, jopa perjantain puolelle aamuun.

Perjantaiaamuna Seppä kertoi, että viimeiset palomiehet poistuivat paikalta aamukuuden maissa.

Talon omistajan mukaan palo syttyi kattilahuoneesta. Kun pelastuslaitos pääsi paikalle, oli yli 150-neliöinen rakennus jo täyden palon vaiheessa. Liekehtivä purueristetty talo osoittautui palomiehille liian haastavaksi kohteeksi tulen sammuttamisen suhteen.

– Yritimme ensin sammuttaa paloa ja melkein onnistuimmekin. Työturvallisuudenkin näkökulmasta päätimme sitten jatkaa muulla tavalla, Seppä kertasi perjantaiaamuna.

Pelastuslaitos keskittyi suojelemaan samassa pihapiirissä olevaa aittarakennusta sekä vanhaa navettaa, joihin palo ei levinnyt, koska ne sijaitsevat sen verran kaukana palaneesta talosta.

Palanut talo oli hirsirunkoinen rakennus, jossa oli lautavuoraus. Se on rakennettu todennäköisesti 1950-luvulla. Sepän mukaan hirsirunko jää pystyyn, mutta muuten talo tuhoutuu täysin.

Sammutustöissä oli noin 30 pelastajaa Mikkelin, Otavan ja Kangasniemen paloasemilta. Palossa ei ole sattunut henkilövahinkoja. Talon omistaja ilmoitti tulipalosta hätäkeskukselle kello 20.11.

Poliisin mukaan palo aiheutti omakotitalolle mittavat vahingot. Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan talon omistaja oli lämmittänyt pannuhuoneen uunia torstaina iltapäivälla ja poistunut sen jälkeen muutamaksi tunniksi asunnoltaan. Palattuaan takaisin hän oli havainnut paksun savun nousevan rakennuksesta ja ilmoitti tapahtumasta hätäkeskukseen.

Poliisin tekninen rikostutkinta ja pelastuslaitos on tehnyt tutkintaa tapahtumapaikalla perjantaina. Alustavassa selvityksessä tulisijan lämmityksellä voi olla yhteys palon syttymiselle.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä palonsyyn tutkintana. Tapahtumaan ei liity rikosta.

Poliisi muistuttaa talojen omistajia huolehtimaan kiinteistöjen hormien ja tulisijojen säännöllisestä nuohouksesta sekä vastuullisesta valvonnasta lämmityksen aikana.

Uutista on päivitetty kello 22.47 sekä 3.2. kello 8.02 ja 15.12 pelastuslaitoksen ja poliisin lisätiedoilla. Otsikkoa muokattu.