Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin vanha sotilaskoti muuttuu kulttuuritalo Sotkuksi – Uudella nimellä halutaan harrastustoiminnalle parempaa näkyvyyttä

Kulttuuritalo Sotkun toiminnasta vastaavat Mikkelin kansalaisopisto ja Hattu ry. Luvassa on koulutusta ja monitaiteisia esityksiä.

Vuosikausia kiistelyn kohteena ollut Mikkelin vanha sotilaskoti muuttuu kulttuuritalo Sotkuksi. Samalla toteutuu monen tahon toive tilan keskittämisestä harrastajateattereiden käyttöön.

Kulttuuritalo Sotkun toiminnasta vastaavat Mikkelin kansalaisopisto ja Mikkelin seudun harrastajateatterin tukiyhdistys Hattu.

Kansalaisopisto on keskittänyt Sotkulle teatteritoimintansa ja teatteritaiteen perusopetuksen. Hattu aikoo järjestää talossa oman yhdistystoimintansa lisäksi koulutusta ja erilaisia tapahtumia.

Kulttuuritalo Sotkun uuden nimen ja konseptin taustalla on tavoite tehdä tilassa järjestettävää, laajamittaista harrastus- ja esitystoimintaa nykyistä näkyvämmäksi osaksi Mikkelin kulttuurielämää.

Esimerkiksi Mikkelin kansalaisopiston teatteriryhmien esityskausi Sotkulla kestää helmikuusta toukokuun loppuun saakka. Tänä keväänä tarjolla on monipuolinen kattaus harrastajateatteria. Esimerkiksi ensi perjantaina 10.2. ensi-illassa on Opiston uuden teatterin tulkinta Moliéren Saituri-näytelmästä.

Sotkun toimijat ovat iloisia siitä, että myös lasten ja nuorten tekemä teatteri pääsee esille hyvissä puitteissa. Tunnetaanhan Mikkeli vahvasta lastenteatteriperinteestään.

Kulttuuritalo Sotkun kevään 2023 ohjelmisto julkistetaan tilan avajaisissa lauantaina 18. helmikuuta.

Vuonna 1930 käyttöön vihitty vanha sotilaskoti sijaitsee Jääkärinkadun ja Snellmanninkadun kulmauksessa. Sen on piirtänyt arkkitehti Martti Välikangas.

Lue lisää:

Kiista Mikkelin Vanhan Sotkun tiloista harmittaa niin teatteri- kuin tanssiharrastajiakin