Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rukous-seminaari aloittaa ortodoksien hengellisen viikonlopun Mikkelissä – Vieraaksi saapuu ortodoksisen kirkon tunnettuja hahmoja eri puolilta maata

Suomen nuoriso-opistossa järjestettävään seminaariin ei peritä pääsymaksua. Halukkaat voivat kuitenkin tukea Valamon luostaria.

Suomen nuoriso-opistossa järjestetään helmikuun toisena viikonloppuna Rukous-seminaari. Päivän aikana puhujina kuullaan Haminan piispa Sergeitä, pastori Risto Käyhköä, rovasti Raimo Sissosta sekä pappismunkki ja yliopistonlehtori Damaskinos Olkinuoraa.

Nimensä mukaisesti tapahtumassa käsitellään rukousta vuoropuheluna jumalan kanssa. Seminaari ei ole pelkkää luennointia, vaan se sisältää myös keskustelua yleisön kanssa. Tapahtuman tavoitteena on kertoa ortodoksisuudesta ja luostareista aiheesta kiinnostuneille.

Seminaari on ilmainen, ja siihen ilmoittaudutaan Mikkelin kansalaisopiston kautta. Halukkaat voivat lahjoittaa seminaarissa varoja Valamon luostarin toiminnalle.

Tapahtumaa voi seurata myös livestriimistä Saimaan ortodoksisen seurakunnan Youtube-kanavalla.

Tapahtuman järjestää Ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry yhdessä Saimaan ortodoksisen seurakunnan, Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin ortodoksisen hiippakunnan kanssa.

Seminaarin jälkeen Ylienkeli Mikaelin kirkossa järjestetään kello 17 vigilia eli ortodoksisen kirkon juhlapalveluksen ehtoo-osa. Liturgia alkaa Mikaelin kirkossa sunnuntaina kello 10. Liturgian jälkeen paikalle voi jäädä kirkkokahveille.

Piispa Sergein lisäksi aamu- ja iltapalveluksessa on läsnä Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni.

Rukous-seminaari Suomen nuoriso-opiston Artium-salissa lauantaina 11. helmikuuta. Ovet aukeavat kello 11 ja ohjelma päättyy kello 16.