Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lygg aloittaa neuvottelut lennoista Mikkelin lentoasemalta maailmalle – Liikennöitäville reiteille ehdotetaan kahta vuoroa viikossa

Lentoyhteyksiä tarjottaisiin Mikkelistä Tampereelle, Tukholmaan, Riikaan, Helsinkiin ja Tallinnaan.

Uusi suomalainen lentämisen alustayhtiö Lygg on kiinnostunut Mikkelin lentoasemasta. Yhtiö käynnistää neuvottelut, joiden tavoitteena on aloittaa säännöllinen lentoliikenne Mikkelistä.

– Olemme antaneet alueen yrityksille ohjeellisen tarjouksen, jossa tarjoamme lentoyhteyksiä Mikkelistä Tampereelle, Tukholmaan, Riikaan, Helsinkiin ja Tallinnaan, Lyggin toimitusjohtaja Roope Kekäläinen kertoo tiedotteessa.

Tarjous on alustava ja ehdotettuja aikatauluja ja yhteyksiä tarkennetaan yhteyksien käyttöön sitoutuvien yritysten kanssa käytävän vuoropuhelun perusteella. Alueen yritykset on kutsuttu infotilaisuuteen Mikkeliin 7. maaliskuuta.

– Nyt annettu kohdevalikoima perustuu Mikkelissä aiemmin alueella toteutettuun lentoliikenneselvitykseen, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n Jukka Kumpusalo kertoo.

Yhtiö ehdottaa liikennöitäville reiteille kahta vuoroa viikossa. Jos kysyntää on enemmän, voidaan liikennöintiä laajentaa aina viiteen viikoittaiseen reittivuoroon saakka.

– 90 minuutin saavutettavuusalueella Mikkelin lentoasemasta asuu lähes 670 000 ihmistä. Vienti- ja matkailualan yritysten määrä lentoaseman vaikutusalueella on merkittävä, Etelä-Savon Kauppakamarin toimitusjohtaja Teppo Leinonen kertoo.

Yhtiön yrityksille antamassa alustavassa tarjouksessa esimerkiksi kertaluonteinen lento Mikkelistä Helsinkiin maksaisi 325 euroa yhteen suuntaan. Tallinnaan matka maksaisi 490 euroa. Halvemmin matkaan pääsisi yrityskohtaisilla sarja- tai vakiopaikkalipuilla.

Lygg toimii uudella ja täysin markkinaehtoisella toimintatavalla, jossa lentoihin ei kohdistu julkista tukea. Toimintamallissa optimoidaan alueellista lentämistä sekä aikataulujen että käytettävän konekoon suhteen. Tyypillisimmin yhtiö käyttää yhteysväleillään liikelentokoneita. Jokaisen lennon CO2-päästöt ylikompensoidaan Compensate-hyvityspalvelun kautta.

Lygg-brändinimeä käyttävä FlyMaas Oy käy neuvotteluja lentojen aloittamisesta myös muun muassa Iisalmesta ja Lappeenrannasta.