Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätekuljetukset menevät uusiksi Mäntyharjussa ja Pieksämäellä – Kuljetusyritys teki konkurssin

Jätehuolto Laine on hoitanut jätteenkuljetuksia Kymenlaakson Jätteen ja Jätekukon urakoitsijana.

Mäntyharjun ja Pieksämäen jätekuljetuksia joudutaan järjestämään lähiviikkoina uudelleen. Syynä on Kymenlaakson Jäte oy:n ja Jätekukko oy:n kuljetusurakoitsijan, lappeenrantalaisen Jätehuolto Laine oy:n konkurssi.

Jätehuolto Laine on hoitanut jätteenkuljetuksia useilla alueilla. Kuljetusyritys vaihtuu, mutta Kymenlaakson Jätteen tiedotteen mukaan asukkaiden ei tarvitse kantaa huolta jätteenkuljetuksista, sillä palvelut jatkuvat.

Toimitusjohtaja Kati Manskisen mukaan uudet urakoitsijat on löydetty ja he ovat ovat lupautuneet hoitamaan Jätehuolto Laineelta jäävät kuljetusurakat.

Myös Jätekukon toimitusjohtaja Arto Ryhäsen mukaan asiakkaat voivat olla huoletta. Korvaavista kuljetusjärjestelyistä on sovittu.

– Viivettä jäteastiatyhjennyksiin tulee, mutta teemme hartiavoimin töitä, että jätehuolto saadaan mahdollisimman pian sujumaan, Ryhänen sanoo tiedotteessa.

Asuinkiinteistöjen jätteenkuljetuksissa urakoitsija vaihtuu osassa Mäntyharjun kuljetuksia, ja Mäntyharjussa sako- ja umpisäiliölietteiden kuljetusurakoitsija vaihtuu.

Kuljetuskalustoa ei saada heti ensi viikon alkuun mennessä riittävästi, joten osa jäteastiatyhjennyksistä joudutaan siirtämään myöhemmäksi.

Tiedotteen mukaan tyhjennysvälit pyritään palauttamaan normaaleiksi kolmen viikon kuluessa.

Pieksämäellä tyhjennysten poikkeusjärjestelyt koskevat sekajätteen ja pakkausjätteen eli kartonki-, muovi- ja lasipakkausten sekä metallin kuljetuksia.

Jätekukon tiedotteen mukaan kiinteistöillä syntyvät jätteet on syytä lajitella huolellisesti ja pakata tiiviisti. Jos jäteastia on jo täynnä, sekajäte suositellaan pakattavaksi jätesäkkiin astian vierelle.

Tyhjennysvälien pidennyksiä tehdään reiteillä, joissa pidennysten arvioidaan aiheuttavan vähiten haittaa. Samalla huolehditaan siitä, että tyhjennykset toimivat katkoksetta siellä, missä jätteet voivat aiheuttaa eniten haittaa asukkaille tai ympäristölle.

Tilanteesta tiedotetaan asukkaille muun muassa yhtiöiden verkkosivuilla.