Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Latu järjestää lähiviikkoina useita hiihtotapahtumia keskustassa tai sen tuntumassa

Kaksi tapahtumista järjestetään Urskissa, Latupirtti on tukikohtana kahdessa muussa. Soihtuhiihto sivakoidaan tutusti Kalevankankaalla.

Ulos sukset survaiskaa, näin lauletaan vanhassa suomalaisessa laulussa. Samaan kehottaa kansalaisjärjestö Mikkelin Latu.

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta hiihdetään yhdessä Urheilupuistossa. Hiihtoseuraa ja lämmintä mehua on tarjolla tiistai-iltana kello 18–20.

Lauantaina 18.2. samassa paikassa järjestetään talvitapahtuma perheille kello 10–14. Teemat ovat tuttuja Ulkona kuin lumiukko -tapahtumista. Urskiin rakennetaan hiljaisia hiihtäjiä eli lumiukkoja, eläville liikkujille on tarjolla hiihdon opetusta. Ja seuraavalla viikolla alkavien MM-hiihtojen hengessä perheet pääsevät kisailemaan erilaisissa leikkimielisissä tehtävissä. Mikkelin Latu avaa puhvetin tapahtuman ajaksi.

Klassikkotapahtuma on myös Soihtuhiihto. Tänä vuonna soihdut syttyvät Kalevankankaalla 1. maaliskuuta kello 18–20. Suksettomalle hiihtäjälle on tarjolla patikkareitti.

Kansallinen hiihtopäivä ajoittuu talvilomaviikolle. Sitä vietetään lauantaina 4.3. teemalla Hiihto hellii mieltä. Mikäli sää sallii, tarjolla on vanhan ajan laturetkiä Latupirtille. Lähtöpaikkoina ovat Kalevankangas, Rantakylä ja Otava.

Samana viikonloppuna perheet ulkoilevat Latupirtin pihapiirissä ja Tattalanlammen jäällä sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10–16. Sääolot on otettava huomioon, kun on tarkoitus liikkua jäällä.

Vauhtia saa niin napakelkalla, lumikengillä, suksilla, liukulumikengillä kuin pulkalla. Nakkisopan tarjoaa järjestävä seura.