Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kukkakauppiaanakin tunnettu mikkeliläinen Max Vuorinen tulee onnelliseksi läheisistään, koiristaan ja kasveista – Kuvataiteilijana hän inspiroituu kaikesta ympärillään olevasta

Max Vuorisen teoksia on esillä puolen vuoden ajan Teatteriravintola Ilossa Mikkelissä

Max Vuorinen, kerro taidenäyttelystäsi!

Kukako/mikäkö/missäkö?-niminen näyttely on esillä Teatteriravintola Ilossa noin puolen vuoden ajan. Näyttelyn nimi tulee suoraan töiden nimistä ja niiden monimuotoisuudesta.

– Tällä hetkellä esillä on parikymmentä teosta. Tarkoituksenani on kuitenkin viedä esille uusia teoksia aina sitä mukaa, kun niitä valmistuu. Kaikki näyttelyn työt ovat syntyneet viimeisen vuoden sisällä. Teokset ovat myös myynnissä – osa niistä onkin jo myyty.

Millaisia teoksia teet ja mitä tekniikkaa käytät?

– Käytän taiteessani sekatekniikkaa. Näyttelyn töissä olen hyödyntänyt muun muassa liituja, tusseja, vesivärikyniä sekä erilaisia elintarvikkeita, esimerkiksi kahvia, kahvinporoja, ketsuppia ja sinappia.

Kyseessä on ihka ensimmäinen taidenäyttelysi. Miltä nyt tuntuu?

– Toki jännittää kovasti, että millaisen vastaanoton näyttelyni saa. Olen kuitenkin äärimmäisen iloinen ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Erityiskiitos kuuluu Ilon yrittäjälle Pauliina Hukkaselle.

Mistä sait idean taidenäyttelyn pitämiseen?

– Idea tuli aikaisemmin tänä vuonna. Pauliina kiinnostui taiteestani nähtyään teoskuviani sosiaalisessa mediassa. Siitä se ajatus lähti.

Entä mistä kipinä taiteen tekemiseen on lähtenyt?

– Olen aina ollut hyvin taiteellinen, ihan pienestä lapsesta lähtien. Yläasteen kävin Lahden yhteiskoulun kuvataidepainotteisella luokalla. Välissä oli vuosia ja taas vuosia, jolloin en tehnyt taidetta lainkaan. Kipinä syttyi uudelleen jokunen aika sitten.

Mistä ammennat inspiraatiota?

– Inspiroidun kaikesta ympärilläni olevasta. Inspiraatio tulee itsestään, sitä ei voi pakottaa. Kun se iskee, niin sitten vain täytyy antaa mennä. Jos taidetta yrittää tehdä väkisin, niin silloin on edes turha yrittää saada mitään aikaiseksi.

– Välillä töitä syntyy useampi päivässä, mutta sitten saattaa mennä monia päiviä, jolloin en tee taidetta ollenkaan. Ihan fiilispohjalta mennään siis.

Suunnitteletko teoksiasi etukäteen?

– Olen tehnyt jonkin verran myös tilaustöitä, ja niitä tietysti suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa. Lähtökohtaisesti teokset kuitenkin lähtevät syntymään aina senhetkisestä mielialasta ja fiiliksestä.

Miten kuvailisit itseäsi taiteilijana?

– Sanoisin, että minulla on hyvin omalaatuinen tyyli. En pyri tekemään teoksiani yksi yhteen, vaan ne syntyvät siinä hetkessä – tässä ja nyt.

Kuka on suosikkitaiteilijasi?

– Olen aina pitänyt Pablo Picassosta sekä Salvador Dalísta.

Mitä taiteen tekeminen sinulle merkitsee?

– Se on vapauttavaa. Kun tekee taidetta, pääsee ihan oikeasti toteuttamaan itseään. On tietysti myös upeaa saada positiivista palautetta työstäni.

Jos taiteen tekemistä ei lasketa, mikä on mielipuuhaasi?

– Rakastan ruoanlaittoa, koiria, elokuvia, leipomista ja puutarhanhoitoa. Imen puutarhasta ja kasveista energiaa itseeni, olenhan ammatiltani puutarhuri.

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

– Läheiset, kaksi koiraani, kaikki kasveihin liittyvä ja ystävät.

Entä surulliseksi?

– Tällä hetkellä eniten surua tuottaa maailman nykyinen tilanne. Ihmisten eriarvoisuus ja koulukiusaaminen tekevät myös surulliseksi. Itseäni kiusattiin koulussa, joten tiedän hyvin omasta kokemuksestani, miten julmia lapset voivat toisilleen olla.

Lue myös: Mikkelissä toimiva kukkakauppa Greencorner lopettaa, tyhjennysmyyntiä vielä ensi viikolla — Taustalla yksinyrittäjän stressistä aiheutuneet terveysongelmat

Lue myös: Kehitysvammaisten ohjaajasta kukkakauppiaaksi — mikkeliläistynyt Max Vuorinen opiskeli uuden ammatin ja ryhtyi yrittäjäksi