Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeli 185 vuotta | Mikkelin synttäriviikolla järjestetään paljon maksutonta tekemistä – Mikkelin uuden jätevedenpuhdistamon ovet avautuvat yleisölle

Putsarikierrokset varattiin ennakkoon loppuun nopeasti.

Mikkelin kaupunki täyttää 185 vuotta tiistaina 7. maaliskuuta. Tämän vuoden syntymäpäiväviikon teemana on ”Koko kaupunki juhlii”. Viikon ohjelma löytyy täältä.

Viikolla on tarjolla monenlaista kiinnostavaa, pääosin maksutonta ohjelmaa. Tiistaina tapahtuu kaupungintalolla. Päivä alkaa kello 9 Mikkeli-fanfaarilla kaupungintalon parvekkeelta. Soittajana toimii Hannu Suorlahti.

Päivä jatkuu tutustumiskierroksilla kaupungintalolle. Kierroksia järjestetään kello 9.30, 11.00, 13.00 ja 14.30, oppaana on Helena Partanen. Kello 13 alkavalla kierroksella on mukana viittomakielen tulkki.

Kaupungintalon aulassa on tiistaina Mikkelin historiaan liittyvien kirjojen myynti kello 9.00–12.30 ja Geopark-tilassa Mikkeli Kalevalaisten kehruu- ja käsityötaitojen esittelyä kello 9.00–12.30.

Pääkirjaston lastenosastolla on ohjelmaa tiistaina kello 10 alkaen. Toimintapisteet ovat nimeltään Sana-Sammakon etsintätehtävä, pilviarvonta, kirjanmerkkiaskartelua ja värityskuvapiste. Pisteet ovat avoinna kirjaston aukioloaikojen puitteissa perjantaihin kello 18 asti tai niin kauan kuin materiaaleja riittää.

Kansalaisopiston kursseilla on avoimet ovet tiistaina 7. maaliskuuta. Tutustuttavien kurssien joukossa on muun muassa kieliä, liikuntaa, kädentaitoja, musiikkia, kuvataidetta ja runoutta.

Mikkelin raviradalla kaupunkilaisilla on mahdollista tavata poneja ja hevosia 7. maaliskuuta kello 9–14.

Mikkeli-seura järjestää luennon Ruustinnoja ja ruotuvaivaisia – Mikkelin vanhan eteläisen hautausmaan kertomaa. Luento on 7. maaliskuuta kello 17 Elomaa-talolla.

Mikkelin teatteri järjestää kaksi kulissikierrosta teatterin tiloissa keskiviikkona 8. maaliskuuta kello 14.15 ja 16.15. Kierrokselle mahtuu 30 henkilöä. Kierrokselle osallistuminen on maksutonta, mutta kierrokselle tulee ilmoittautua ennakkoon noutamalla lippu teatterin lipunmyynnistä lipunmyynnin aukioloaikoina. Kierrokselle ei oteta puhelinvarauksia.

Syntymäpäiväviikon perjantaina, 10. maaliskuuta, kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan Mikkelin jätevedenpuhdistamoon. Kierroksen aikana tutustutaan nykyaikaiseen jäteveden käsittelyprosessiin. Esillä on myös Blue Economy Mikkeli -vesiosaamiskeskus ja puhdistamon operointia hoitava Operon. Kierroksille oli rajoitettu määrä paikkoja, jotka varattiin ennakkoon loppuun nopeasti.

Paikallisten oppaiden kävelyopastuskierroksella Ensiaskeleita Mikkelin kaduilla – kaupungiksi kehittyminen tutustutaan Mikkelin kaupungin ensi vaiheisiin. Kierros järjestetään lauantaina 11. maaliskuuta kello 13 alkaen, ja sen kesto on kaksi tuntia. Kierros alkaa Kirkkopuistosta ja päättyy satamaan. Mukaan mahtuu 50 henkilöä ja sille tulee ilmoittautua ennakkoon. Ennakkoilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1. maaliskuuta. Lisätietoa löytyy täältä.

Kirjastossa aukeaa kaksi näyttelyä. Taideyhdistys Mikkelangeloiden näyttely Maalattua Mikkeliä on esillä Mikkeli-salissa ja Anne Mäkeläisen taidenäyttely Saimaa suuri innoittaja pääkirjaston yläaulassa. Mikkelangelot järjestävät myös työpajan, jossa kaupunkilaiset voivat tehdä onnittelukortin tai tervehdyksen Mikkelin kaupungille.

Sotilasperinteeseen on voi tutustua Vanhalla kasarmilla lauantaina 11. maaliskuuta. Kierroksella tutustutaan Upseerikerhoon, Vanhaan kasarmialueeseen sekä Jalkaväkimuseoon. Kierrokset alkavat kello 11, 13 ja 15. Kierroksille mahtuu 50 henkilöä saapumisjärjestyksessä.

Jutun ingressistä korjattu kuljetuksen lähtöpaikka kello 14.13.

Juttua päivitetty 6.3. kello 9.07.