Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Riutassa palanut omakotitalo syttyi sisätiloista – Tutkinnanjohtaja kertoo, ettei kukaan ilmeisesti ollut talossa syttymishetkellä

Raudunkadulla reilu viikko sitten leimunneen tulipalon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Tulipalo havaittiin ja palokunta hälytettiin naapuritalosta.

Mikkelin Riutassa toissa sunnuntaina riehuneen tulipalon tutkinta on vauhdissa. Tulipalo tuhosi lähes kokonaan 150-neliöisen omakotitalon Raudunkadulla. Henkilövahinkoja tulipalo ei vaatinut.

Tutkinnanjohtajana toimiva Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisista kertoo, että pelastuslaitos ja poliisi ovat keränneet teknisen tutkimuksen näytön kasaan. Näytön yhteenvetojen, raportin ja sen loppulausunnon koostaminen on vielä kesken, joten Häkkinen ei ota kantaa palon syttymissyyhyn.

– Sen verran pystyy toteamaan, että tulipalo on alkanut talon sisältä. Talon omistaja ei ollut silloin paikalla, eikä tietojemme mukaan kukaan muukaan ollut talossa.

Häkkisen mukaan syttyminen tyhjän talon sisällä viittaa siihen, ettei tulipaloa sytytetty tahallaan. Mitään ei voi kuitenkaan sanoa tässä vaiheessa varmaksi. Tutkinnanjohtaja kertoo, että palokunnan hälytti paikalle tulipalon havainnut naapuri.

– Siinä vaiheessa siellä oli jo reilun kokoinen tulipalo, kun naapuri soitti apua.

Jutun kuva vaihdettu kello 13.11.