Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt riittää hiihtämistä Mikkelin seudulla: Kansallinen hiihtopäivä, Kalevankankaan soihtuhiihto ja Hippo-hiihdot kutsuvat laduille

Lauantaina aamupäivällä alkaa suuri yhteislähtö Latupirtille Kalevankankaalta, Rantakylästä ja Otavasta.

Kansallista hiihtopäivää vietetään ensi lauantaina. Urheilullinen teemapäivä näkyy luonnollisesti myös Mikkelin laduilla.

Kello 10 liikkeelle lähtee massahiihto, jonka päämääränä on Latupirtti Otavassa. Yhteislähtöön voi osallistua Kalevankankaalta, Rantakylästä ja Otavasta. Kalevankankaalla lähtöpiste on Mikkelin Hiihtäjien voitelukopilla, Rantakylässä Rantakeitaan pihassa ja Otavassa entisen koulutilan parkkipaikalla.

Latupirtillä tarjoillaan soppaa lauantaina ja sunnuntaina kello 11–14. Myös latukahviosta saa evästä, ja omia purtavia voi valmistaa kodan tulisijassa.

Mikkelin hiihtotapahtuma saa valtakunnallista näkyvyyttä, sillä hiihtopäivästä kuvataan materiaalia Urheilustudioon ja Yle Areenaan. Kamerat taltioivat myös Eläkeliiton aluemestaruuskilpailuja Kalevankankaalla.

Jokainen osallistuja saa valita itselleen sopivan hiihtomatkan tai liikkua halutessaan sauvakävellen. Eteneminen tapahtuu leppoisaan tahtiin retkitunnelmissa.

Teemapäivän hengen mukaisesti päivän aikana liikutut kilometrit ilmoitetaan järjestäjille. Myös omaehtoisesti hiihdetyt tai liikutut kilometrit voi ilmoittaa myös kansallisen hiihtopäivän verkkosivuilla.

Hiihtoliitto kumppaneineen on asettanut teemapäivän tavoitteeksi liikkua miljoona kilometriä koko kansan voimin. Mikkelin hiihtotapahtuman järjestävät Mikkelin Latu, Mikkelin Hiihtäjät ja Eläkeliiton Etelä-Savon piiri.

Hiihtopäivän ohjelmaa järjestetään myös Juvalla, Pertunmaalla, Puumalassa, Kangasniemellä ja sunnuntaina Haukivuorella.

Latupirtillä järjestetään hiihtotapahtuman lisäksi viikonloppuna myös perheille ulkoiluohjelmaa. Tarjonnasta löytyvät napakelkka, jättiritsat, Muumi-hiihtoradat, lumikengät, perhekisailut ja labyrintti. Sunnuntaina pääsee kokeilemaan liukulumikenkiä ja pilkkimään Tattalanlammella.

Kansallista hiihtopäivää varten voi treenata keskiviikkoiltana tunnelmallisella tavalla. Tuolloin Kalevankankaalla järjestetään perinteinen Soihtuhiihto kello 18–20.

Hiihdon lähtöpiste on Mikkelin Hiihtäjien huoltokopin luona. Laavulla saa mehua ja makkaraa.

Ulkoiluun voi osallistua myös kävellen. Kävelijöiden reitti lähtee ulkokuntoilutelineiden luota Raviradantien päässä. Kävelijöitä suositellaan ottamaan mukaan otsalamppu.

Koko perheen hiihtohetkiin kannustavat myös Suur-Savon Osuuspankin omatoimiset Hippo-hiihdot.

Osallistuvat lapset hiihtävät vanhempiensa tai muun lähipiirin kanssa vapaavalintaisen mittaisen matkan haluamallaan tyylillä. Jokainen osallistuja saa Hippo-pinssin ja diplomin.

Osallistujien tiedot pitää ilmoittaa 12. maaliskuuta mennessä Hippo-hiihdon verkkosivuilla. Jokainen lapsi ilmoitetaan erikseen. Viime vuonna omatoimisiin Hippo-hiihtoihin osallistui 700 lasta perheineen.