Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AD-Autokorjaamo Rasa & Väänänen muuttaa Mikkelin Rokkalaan

L. Martikainen Oy luopuu huolloista ja renkaista ja keskittyy kuljetuksiin.

Mannerheimintiellä toimiva AD-Autokorjaamo Rasa & Väänänen muuttaa Rokkalaan maaliskuun aikana. Yritys siirtyy Valmakaupan vieressä olevaan tilaan osoitteessa Porrassalmenkatu 48.

Muuton taustalla on sekä liiketoimintakauppa että tarve uusille toimitiloille.

Porrassalmenkatu 48:ssa aikaisemmin toiminut L. Martikainen Oy on myynyt henkilö- ja pakettiautojen huoltotoiminnat, uusien renkaiden myyntitoiminnan sekä rengashotellinsa AD-Autokorjaamo Rasa & Väänäselle.

– Huoltopuolemme on ollut jo jonkin aikaa suljettuna sairaustapauksen vuoksi. Olemme yrittäneet palkata lisätyövoimaa, mutta siinä emme ole onnistuneet.

– Siitä kypsyi ajatus myydä nuo liiketoiminnot pois. Haikein mielin se tehdään, mutta onneksi jatkajaksi löytyy vahva yritys, jolla on taustaa ja kokemusta 30 vuoden ajalta, sanoo toimitusjohtaja Lasse Martikainen.

Muutos tuli hyvään saumaan myös Rasa & Väänäselle.

Liiketoiminnan siirtyminen ja muutto tapahtuu maaliskuun aikana.

– Olisimme joka tapauksessa joutuneet lähtemään Mannerheimintien liiketiloistamme, sillä olemme niissä kaupungin vuokralaisena ja nyt kaupunki on irtisanonut vuokrasopimuksen, kertoo Pasi Rasa, yksi Rasa & Väänäsen kolmesta osakkaasta.

Rakennuksessa on sijainnut myös Mielentalon rakennustyömaan toimisto. Rasan mukaan kaupunki on ilmoittanut, että rakennus puretaan.

– Nyt pääsemme siirtymään valmiisiin tiloihin Rokkalaan, hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Tämä ei ole kaukana vanhalta pajalta eikä kaupunkiinkaan ole pitkä matka, Rasa kiittelee.

Liiketoiminnan siirtyminen ja muutto tapahtuu vaiheittain maaliskuun aikana.

– En enää ota tänne uusia asiakkaita, vaan ohjaan heidät alkuvaiheessa Rasa & Väänäselle Mannerheimintielle, täsmentää Martikainen.

L. Martikainen Oy on perustettu vuonna 2014. Osakeyhtiön pääasiallinen toimiala on kuljetusliiketoiminta, joka jää nyt yrityksen pääbisnekseksi.

– Hoidamme tieliikenteen tavarakuljetusta L. Martikainen Oy:n sekä Mikkelin Rahtirekat Oy:n kautta. Kuljetamme elintarvikkeita kauppoihin sekä raakapuutavaraa metsistä tehtaisiin, kertoo Martikainen.

Kuljetusliikkeen tilat sijaitsevat tällä hetkellä myös Rokkalassa, entisen Karjaportin tehdasrakennuksen tiloissa.

– Saa nähdä sitten, kuinka kauan siellä pystytään toimimaan, kun sekin rakennus varmaan jossakin välissä puretaan, Martikainen sanoo ja harmittelee sitä, että kun kaupunki nyt purkaa lyhyen ajan sisällä useita aikaisemmin vuokrakäytössä olleita rakennuksia, kuten tälläkin hetkellä vanhaa meijerirakennusta, moni yrittäjä jää vaille tiloja.

L. Martikainen Oy:n liiketoimintaan liittyy myös sivutoiminimi Elämys Saimaa, joka vuokraa muun muassa palju- ja saunavaunua.

– Se toiminta jatkuu, kuten myös veneiden talvisäilytys Anttolan hallissa, lupaa Martikainen.