Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pöllö juuttui vanhan navetan ilmahormiin Mikkelissä – Ei päässyt ylös eikä alas

Pöllö pelastettiin vanhan navetan puisesta ilmahormista Mikkelissä Kuvaalantiellä maanantaina. Päivystävä palomestari Jari Iskanius Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että tilan isäntä oli kuullut ääniä ja rapinaa hormista.

Hän soitti pelastuslaitoksen apuun.

Pöllö räpisteli hormissa, koska sen siivet eivät mahtuneet levittäytymään eikä se pystynyt lentämään sieltä pois. Kiipeäminen ei myöskään onnistunut.

Hormi oli puolivälistä suljettu, ja läppä esti sen matkan alaspäin. Kun läppä käännettiin toiseen asentoon, pöllö saatiin navettaan. Pelastajat odottivat hormista putkahtavaa pöllöä pahvilaatikon kanssa, mutta sinne sitä ei saatu.

Lintu oli kuitenkin rauhallinen, ja palomies sai sen navetassa käsiinsä ja vei ulos. Pöllö vaikutti hyväkuntoiselta, mutta muutama tunti räpiköintiä ilmahormissa oli väsyttänyt sitä. Se lepäsi hetken ja lensi sitten läheiseen puuhun seuraamaan palomiesten touhuja.

Palomiesten mukaan se oli kooltaan pienempi kuin huuhkaja, mutta isompi kuin hiiripöllö. Arvioksi tuli, että todennäköisesti se oli viirupöllö.

Hälytys eläimen pelastamiseen tuli kello 16.06.