Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaat tentissä | Katso tästä jutusta kaikki Länsi-Savon videoimat ehdokkaiden vaalitentit

Neljän minuutin videohaastatteluun kutsuttiin kaikki Mikkelin ja Pieksämäen seudun ehdokkaat.

Länsi-Savo kutsui kaikki 41 Mikkelin ja Pieksämäen seudun eduskuntavaaliehdokasta tentattavaksi. Neljän minuutin videotentti kuvattiin yhdellä otolla Länsi-Savon vaalistudiossa helmikuun 7. ja maaliskuun 3. päivän välisenä aikana.

Tenttien kysymykset käsittelevät toimituksen valitsemia poliittisia teemoja sekä ehdokkaiden ja puolueiden toimintaa. Osassa videoista ehdokkailta kysytään Nato-jäsenyydestä muotoiluilla, jotka ovat kuvausten jälkeen vanhentuneet, kun eduskunta hyväksyi jo jäsenyyden.

Videotenteissä uusintaottoja ei otettu vaan kaikki, mitä kuvattiin, näytetään leikkaamattomana. Kun neljä minuuttia täyttyi, tentti päättyi vaikka kesken lauseen. Säännöt olivat kaikille ehdokkaille ja puolueille samat, ja ne oli kerrottu heille etukäteen.

Tähän juttuun on koottu tenttien perustella syntyneet 33 videota. Ensimmäisenä on linkit puolueittain koottuihin juttuihin, joista löytyy kukin puolueen ehdokkaiden videota, ja lopusta löytyy yksittäiset ehdokkaat aakkosjärjestyksessä.

Videot puolueittain

Keskustan ehdokkaat

Kristallipuolueen ja vapauden liiton ehdokkaat

Kristillisdemokraattien ehdokkaat

Kokoomuksen ehdokkaat

Korjausliikkeen ehdokkaat

Liike nytin ehdokkaat

Perussuomalaisten ehdokkaat

Sosiaalidemokraattien ehdokkaat

Vasemmistoliiton ehdokkaat

Vihreiden ehdokkaat

VKK:n ehdokkaat

Ehdokkaat aakkosjärjestyksessä

A

H

J

K

L

M

N

O

P

S

T

V