Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Videotentit näyttävät, että ehdokkaissa on eroja – Länsi-Savo avaa vaalisisältönsä kaikkien luettavaksi

Tarjolla on videoiden lisäksi vaalikone, puoluekohtaisia analyyseja, paikallinen gallup ja paljon muuta.

Länsi-Savo avaa omat vaalijuttunsa myös muiden kuin tilaajien luettavaksi. Sisällöt aukeavat 16. maaliskuuta alkaen ja ovat avoinna vaaleihin saakka.

Tarjolla on muun muassa 33:n Mikkelin ja Pieksämäen seudun ehdokkaan videoidut henkilökohtaiset vaalitentit.

Neljän minuutin mittaisia napakoita haastatteluja ei ole editoitu, vaan ne julkaistaan leikkaamattomina. Haastattelut tekivät politiikan toimittaja Elina Partio ja päätoimittaja Timo Laitakari, ja ne kuvasi Tommi Ollikainen. Kaikille alueen ehdokkaille tarjottiin mahdollisuus osallistua.

Katso tästä jutusta kaikki Länsi-Savon videoimat ehdokkaiden vaalitentit

Päätoimittaja Laitakari perustelee sisältöjen avaamista kaikille sillä, että kyse on poikkeuksellisen tärkeistä vaaleista: Länsi-Savo haluaa tarjota kaikille luotettavaa tietoa puolueista ja ehdokkaista.

– Naapurissa käydään raakaa sotaa. Se on laittanut myös Suomen asiat ja tulevaisuuden uuteen asentoon. Demokratiaa on syytä puolustaa kaikin keinoin, Laitakari sanoo.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona 22. maaliskuuta. Laitakari muistuttaa, että juttujen lisäksi puolueiden ja ehdokkaiden eroista saa hyvää tietoa lehden vaalikoneesta.

Eduskuntavaaleihin liittyen Länsi-Savon verkosta löytyy ehdokasvideoiden ohella esimerkiksi keskiviikkoisen Stellan vaalipaneelin video.

Tällä viikolla lehdessä alkoi sarja, jossa eritellään puolueiden vaaliteemoja ja -asetelmia sekä ehdokasasettelua.

– Myönnän, että meillä on itsekkäitäkin motiiveja sisältöjen avaamisessa. Toivomme mahdollisimman monen uuden lukijan huomaavan, että Länsi-Savossa on niin kiinnostavaa luettavaa ja katsottavaa, että siitä kannattaa tulevaisuudessa myös maksaa, Laitakari sanoo.

Normaalisti pääosa Länsi-Savon sisällöstä on rajattu vain tilaajien käyttöön. Kaikille ilmaiseksi näytettävä vaalisisältö kattaa Länsi-Savon toimituksen tekemän paikallisen sisällön. Sen ulkopuolelle jää runsaasti esimerkiksi Uutissuomalaisen ja STT:n aineistoa.