Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi sai ilmoituksen aseistetusta henkilöstä Sulkavan yhtenäiskoululla – Uhkatilanne todettiin vaarattomaksi: "Kouluun on turvallista tulla", sanoo rehtori

Poliisi tarkasti koulun tilat, ja hätäpuhelu osoittautui vääräksi ilmoitukseksi.

Itä-Suomen poliisi sai tiistaina aamukymmenen aikoihin nimettömän ilmoituksen, että Sulkavan yhtenäiskoulussa olisi aseistautunut henkilö. Poliisi kävi paikalla tarkistamassa koulun tilat ja totesi uhkatilanteen vaarattomaksi.

Koulu ohjeisti opettajat ja oppilaat olemaan luokissaan lukittujen ovien takana, kunnes poliisi totesi tilanteen turvalliseksi jatkaa koulupäivää.

Rehtori Marttiina Sihvola Sulkavan yhtenäiskoulusta kertoo, että koulun ulko-ovet ovat normaalistikin lukittuja, joten mikään ei poikennut poliisitarkastuksen päätyttyä normaalista.

– Ovien lukossa pitäminen on normaali käytäntö.

Sihvolan mukaan koululla ei ole aavistusta häiriösoittajasta tai hänen motiiveistaan.

– Tilannetta on käsitelty luokissa oppilaiden ja henkilöstön kanssa. Kouluun on turvallista tulla. Tiedotimme Wilma-viestillä huoltajia asiasta, Sihvola kertoo.

Sihvolan mukaan vastaavaa uhkaussoittoa ei ole aiemmin Sulkavan koululla tapahtunut.

Itä-Suomen poliisi tiedotti verkkosivuillaan, että hieman ennen kello kymmentä tiistaina soitettiin hätäkeskukseen ja ilmoitettiin, että Sulkavan yhtenäiskoululla liikkuu mies aseen kanssa.

– Poliisi lähti välittömästi suorittamaan tehtävää ja oli yhteydessä koulun henkilökuntaan, josta kerrottiin, ettei henkilöstöllä ollut havaintoa tai tietoa mistään turvallisuusuhasta tai turvallisuuspoikkeamasta.

– Poliisi oli myös ajomatkan aikana yhteydessä koululle, josta edelleen kerrottiin, ettei heillä ole havaintoja uhkatilanteesta, todetaan Itä-Suomen poliisin tiedotteessa.

Poliisi tarkasti koulun tilat, ja hätäpuhelu osoittautui vääräksi ilmoitukseksi. Poliisitiedotteen mukaan Sulkavan yhtenäiskoululla on rauhallinen tilanne ja koulutyö jatkui normaalisti.

Itä-Suomen poliisi kertoo selvittävänsä hätäpuhelun alkuperää ja muistuttaa, ettei vakavalla asialla saa leikkiä.

– Perättömästä ilmoituksesta voi seurata sakkorangaistus. Perättömän ilmoituksen tekijä voi joutua lisäksi korvaamaan tilanteesta viranomaisille aiheutuneita kuluja, tiedotteessa todetaan.

Juttua päivitetty poliisin tiedoilla kello 14.21 ja rehtorin kommenteilla kello 15.36.