Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenkkikone nähtiin ainakin Suomenniemellä – Kansainväliset valvontalennot Suomen ilmatilassa alkoivat

Suomen ilmatilassa tehdään kansainvälisiä valvontalentoja, joista ensimmäinen on tehty yhdysvaltalaisten kanssa torstaina. Kaakon Viestinnän toimitusten saamien lukijavinkkien mukaan jenkkikone on nähty ainakin Suomenniemellä iltapäivällä.

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan valvontalentoja toteutetaan keskeisten kansainvälisten kumppanimaiden kanssa.

Tiedotteen mukaan Suomen sotilaallisessa turvallisuustilanteessa tai -ympäristössä ei ole tapahtunut muutoksia, vaan lentotoiminta kumppanimaiden kanssa on osa yhteistyötä.

Puolustusvoimat ei kerro lentojen yksityiskohtia turvallisuussyistä. Vastedes lentoja tehdään erityyppisillä miehitetyillä ja miehittämättömillä ilma-aluksilla.

Asiasta uutisoi enimmäisenä Yle, jonka mukaan valvontalento lensi Etelä-Suomesta itärajan muotoa mukaillen kohti pohjoista ja kääntyi Rovaniemen kohdalta kello 13 aikaan takaisin kohti etelää.

Yle kertoo, että Flightradar24-sivuston mukaan torstaina Suomen ilmatilassa lensi Yhdysvaltain ilmavoimien RC-135 Rivet Joint -tiedustelukone.

Flightradarin mukaan Puolasta lähtenyt kone lensi Suomessa Porvoon kautta Kouvolan ylle jatkaen matkaansa kohti pohjoista Savonlinnaan ja Joensuuhun.