Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläisen Osmo Ukkosen Dementiapeli-elokuva sai kultaa Filmi- ja videokuvaajien liiton SM-kisoissa

Osmo Ukkonen on käsikirjoittanut ja ohjannut palkitun filmin. Myös muita mikkeliläisiä palkittiin.

Mikkeliläisen Osmo Ukkosen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva nimeltä Dementiapeli sai kultamitalin FIlmi- ja videokuvaajien liiton SM-kisoissa Lahdessa lauantaina.

Kilpailusarjoja oli kolme: avoin sarja, dokumenttisarja sekä minuuttisarja. Ukkosen elokuva voitti avoimen sarjan kultamitalin. Tuomaristo totesi arvioissaan muun muassa, että Dementiapeli tarjoaa humoristisen näkökulman alati kasvavaan ja monia koskettavaan muistiongelmaan. Pääosan näyttelijlitä luonnehdittiin hellyttäväksi pariskunnaksi. Kiitoksia saivat myös upeat animaatiot ja yllätyksellisyys.

Ukkosen elokuva valittiin edustamaan Suomea Italian Comacchiossa järjestettävillä UNICA 2023 -filmifestivaaleilla syyskuussa. Kyseessä ovat amatöörikuvaajien MM-kilpailut. Suomesta Italiaan on valittu neljä filmiä.

Lauantaisten SM-kisojen avoimessa sarjassa pronssille ylti mikkeliläisen Leevi Heinosen ohjaama Elämän tarkoitus.

Dokumenttisarjassa hopeamitalilla palkittiin niin ikään mikkeliläisen Tapio Teittisen Päämajan viestikeskus Lokki. Lisäksi mikkeliläinen Hamid Al-Sammarraee sijoittui minuuttisarjassa hopealle filmillään Virus of War.

Mikkelin Elokuvaajat ry on tyytyväinen ja ylpeä jäsentensä saavutetun menestyksen johdosta. Yhdistys toivoo löytävänsä riveihinsä uusia, alasta kiinnostuneita henkilöitä.