Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savosolarin toimitusjohtaja vaihtuu – Uutena toimitusjohtajana aloittaa toukokuussa Kirsi Suopelto

Yhtiö tehnyt viime vuosina 5–6 miljoonan euron tappiollista tulosta.

Mikkelissä aurinkolämpöjärjestelmiä valmistavan Savosolarin toimitusjohtaja vaihtuu. Savosolar Oyj:n hallitus ja toimitusjohtaja Jari Varjotie ovat sopineet, että Varjotie jättää yhtiön toimitusjohtajan tehtävän 11. toukokuuta.

Yhtiön hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Savosolarin nykyisen hallituksen puheenjohtajan ja strategiajohtajan Kirsi Suopellon kyseisestä päivästä alkaen.

– Olen toiminut 12 vuotta Savosolarin toimitusjohtajana. Se on pitkä aika. Yhdistyminen Meriaura Oy:n kanssa marraskuussa 2022 toi yhtiön välietappiin, josta se jatkaa vahvempana eteenpäin, ja nyt on osaltani sopiva hetki siirtää toimitusjohtajan vastuu eteenpäin, Varjotie sanoo yhtiön tiedotteessa.

Savosolar on erikoistunut merilogistiikkaan ja uusiutuvaan energiaan. Vuonna 2022 sen liikevaihto oli 3,8 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 5 miljoonaa euroa tappiollinen. Yhtiö tehnyt viime vuosina 5–6 miljoonan euron tappiollista tulosta ja hakenut rahaa sijoittajilta. Viime vuoden lopussa yhtiöllä oli 30 työntekijää. Savosolar perustettiin Mikkelissä vuonna 2009.

Kirsi Suopelto on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri, ja hänellä on myös MBA-tutkinto. Tiedotteen mukaan Suopellolla on pitkä finanssialan työkokemus, ja hän tuntee hyvin Savosolarin molemmat liiketoiminnat.

– Kirsi Suopelto on työskennellyt viime vuosina tiiviisti Meriauran parissa ja yhdistymisen jälkeen Savosolarin päivittäisessä toiminnassa. Hänellä on näin ollen hyvä näkemys yhtiön kokonaistilanteesta ja koulutuksensa ja työkokemuksensa pohjalta erinomaiset edellytykset kehittää kokonaisuutta edelleen vihreän siirtymän edelläkävijyydessä, kertoo Savosolar Oyj:n pääomistajan Meriaura Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Mälkiä.