Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin teatterin johtajaksi ilmoittautui 15 hakijaa – Marjukka Tikka: "Paikka kiinnosti ilahduttavan monia"

Mikkelin teatterin kannatusyhdistys päätti kutsua haastateltavaksi useampia hakijoita. Heidän nimiään ei julkisteta.

Mikkelin teatterin johtajan vakanssin hakuaika päättyi maanantaina. Teatteria pyörittävän yhdistyksen hallitus tutustui tiistaina hakemuksiin ja päätti, että useampia hakijoita kutsutaan haastateltavaksi.

– Pyrimme järjestämään haastattelut ja tekemään päätöksen valinnasta mahdollisimman pian, sanoo Mikkelin teatterin kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Marjukka Tikka.

Hän kertoo olevansa ilahtunut hakijoiden runsaasta määrästä. 15 hakemusta kertoo aidosta kiinnostuksesta Mikkelin teatteria kohtaan. Etenkin kun vastaavia johtajapaikkoja on viime aikoina ollut haussa useampia.

– Tiedän myös muutamia hakijoita, jotka jäivät ulkopuolelle, koska eivät täyttäneet muodollisia hakuehtoja, Tikka lisää.

Teatterin hallitus on asettanut valittavalle johtajalle vaateen korkeakoulututkinnosta ja johtajakokemuksesta.

Tikan mukaan mainitut asiat ovat valtionosuuden (vos) saamisen edellytyksiä vuoden 2022 alussa voimaan astuneessa rahoitusuudistuksessa.

Hakijoiden tai haastateltavien nimiä ei anneta julkisuuteen.

Mikkelin teatterin johtajan paikka vapautuu, koska nykyisen johtajan Aleksander Anrian pesti päättyy. Tehtävä on määräaikainen.

Anria siirtyy johtajaksi Savonlinnan teatteriin.