Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kenkäverossa juhlistetaan tiistaina Etelä-Savon maakuntapäivää – Paikallinen ruoka ja raaka-aineet ovat pääosassa päivän ohjelmassa

Kävijät saavat maistiaisia Saimaa-menun antimista. Viihteestä vastaa musiikkiteatteri Waulinko.

Tulevana tiistaina, 9. toukokuuta vietetään Etelä-Savon maakuntapäivää. Tuolloin on myös Eurooppa-päivä, joka on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä EU:n jäsenvaltioissa.

Tuplamerkkipäivää juhlistetaan Mikkelissä Kenkäverossa tiistaina kello 12–15. Etelä-Savon maakuntaliitto toivottaa kaikki eteläsavolaiset tervetulleiksi ilmaiseen tapahtumaan. Maakuntapäivän vietossa korostetaan nyt erityisesti Etelä-Savon ruokaperinteitä ja -matkailua.

Maakuntapäivän ohjelman aloittaakin Saimaan ruokapääkaupunkititteliin liittyvä tuokio. Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, hankejohtaja Sari Kaasinen ja hankeasiantuntija Anu-Anette Varho julkistavat tilaisuudessa 21 Taste Saimaa -yrityspartneria. Yrityskumppanit saavat Taste Saimaa Partner -tunnukset.

Taste Saimaa Partnerissa on kyse Saimaan alueen matkailu- ja ruokatoimijoiden verkostosta. Se kokoaa yhteen yritykset, jotka hyödyntävät alkuperämerkkejä Karelia á la Carte ja D. O. Saimaa. Kenkäverossa järjestetään kävijöille D. O. Saimaan arvonta.

Yritysten julkistamisen jälkeen puheeksi otetaan ruoan alkuperämerkit, EU-nimisuojatuotteet sekä niiden hyödyntäminen ruokaviennissä. Aihetta avaa erikoissuunnittelija ja tutkija Marjo Särkkä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

Yleisö saa maistiaisina Saimaa-menusta savumuikkupaloja, mallaspossusipsejä ja juustoherkkua. Tarjoiluja katetaan rajallinen määrä kahdesti tapahtuman aikana.

Sketsiviihteellä maustetun musiikillisen esityksen Kenkäverossa tarjoaa musiikkiteatteriyhdistys Waulinko, joka esiintyy tapahtumassa kahteen otteeseen.

Ensimmäisen esityksen jälkeen elämänmenosta Saimaalla kertovat tarinoin ja kuvin Asta Aalto ja Ilkka Arvola luontoelämyksiä järjestävästä Uhkua oy:stä. Kenkäverossa ovat myös Savon Martat Kotivara-näyttelynsä kanssa.

Maakuntajohtaja Mäkinen kertoo tiedotteessa, että maakuntapäivän tarkoitus on korostaa eteläsavolaista identiteettiä ja yhteisöllisyyttä.

– Maakuntaliitto haluaa tapahtuman kautta nostaa esiin maakuntaa yhdistäviä piirteitä ja asioita, joista meidät tunnetaan, kulttuuriamme sekä vahvuuksiamme.