Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

K-ryhmän vähittäismyynti kasvoi Etelä-Savossa 48,6 miljoonaan euroon – Ravintolakäyntien vilkastuminen kasvatti myös tukkukaupan myyntiä

Rakentamisen ja talotekniikan tulos kasvoi yli neljä prosenttia. Poikkeustalvi sai kuluttajat ostamaan energiaa säästäviä tuotteita.

K-ryhmän vähittäismyynti Etelä-Savossa tammi–maaliskuun aikana ylsi 48,6 miljoonaan euroon. Vuosineljänneksen myynti kasvoi näin ollen 2,8 prosenttia viime vuoden saman ajankohdan tuloksesta.

Päivittäistavarakaupan myynnin arvo oli 35,9 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa hieman yli kahden prosentin kasvua vuoden takaiseen. Maakunnan K-Citymarketien myynti kehittyi puolestaan yli 10 prosenttia alkuvuodesta 2022.

Keskon tiedotteessa todetaan, että päivittäistavarakaupassa näkyvät edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus. Edullisemmat tuotteet ja tarjoukset ovat siksi kasvattaneet merkitystään kaupankäynnissä.

Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vilkastunut verrattuna vuoden takaiseen, minkä todetaan vahvistaneen ravintola-alaa palvelevan tukkukauppa Kespron myyntiä.

Rakentamisen ja talotekniikan tarvikkeita ja laitteita myytiin alkuvuonna 12,6 miljoonalla eurolla. Sillä sektorilla myynti kasvoi 4,3 prosenttia viime vuoden ensimmäisistä kuukausista.

Keskosta arvellaan, että rakentamisen ja talotekniikan myyntikehitystä vauhdittaa vihreä siirtymä.

– Kulunut talvi sai ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästämiseen liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa, Keskon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Jere Penttilä taustoittaa tiedotteessa.

Keskolla on meneillään Etelä-Savossa pari projektia kiinteistöjensä saralla. Uudistustyöt Mikkelin Rokkalan K-Supermarketissa valmistuvat toukokuussa ja Puumalassa uuden K-Marketin maanrakennustyöt ovat alkaneet.