Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläisen Hiljaistenmiestenlaakson toisen levyn tekeminen vei neljä vuotta – Basisti Jouni Kauhanen: "Levyä on kypsytetty kuin hienointa skottilaista viskiä"

Levynjulkistamistilaisuus on kulttuuritalo Tempossa äitienpäivän aattona.

Mikkelissä perustettiin 15 vuotta sitten folkrock-yhtye, joka kastettiin outojen paikannimien luettelosta löytyneen Hiljaistenmiestenlaakson kaimaksi.

Nimi oli enne sikäli, että bändi ei koskaan ole pitänyt suurta hälinää tekemisistään. Alkuperäinen paikkakunta kun tarinan mukaan on ollut tuntemattomaksi jääneiden, vähäpuheisten veljesten koti.

Esikoislevynsä Hiljaistenmiestenlaakso julkaisi vuonna 2012, ja toinen pitkäsoitto ilmestyy tänä keväänä. Se on saanut nimekseen Aamu saapuu paljain jaloin.

Kuten esikoislevyllä, myös tällä toisella äänitteellä mukana on Wigwam-legenda Jukka Gustavson. Lisäpontta tuotokseen ovat tarjonneet Jari Metsola (pasuuna), Pentti Peltonen (trumpetti ja flyygelitorvi) sekä Janne Pitkänen (tenorisaksofoni). Taustalaulajana kuullaan mikkeliläislähtöistä muusikkoa Iida Häkliä.

Ensimmäiset äänitykset tehtiin jo vuoden 2019 alussa.

Jukka Tikkanen

Hiljaistenmiestenlaakson rungon muodostavat laulaja-kitaristit Jukka Tikkanen ja Maku Tuominen, basisti Jouni Kauhanen sekä rumpali Pekka Unhola.

Bändin biisinikkareita ovat Tikkanen ja Tuominen, sovitukset syntyvät yhteisvoimin treenikämpällä. Suomenkielisten biisien juuret sijoittuvat amerikkalaiseen musiikkiperinteeseen.

Aiemmin julkaistua musiikkia voi kuunnella esimerkiksi Spotifyn kautta, myös Youtubesta löytyy klippejä bändin keikoilta.

Basisti Kauhasen sanoin uutta levyä on kypsytetty kuin hienointa skottilaista viskiä.

– Ensimmäiset äänitykset tehtiin jo vuoden 2019 alussa. Kun oli viimeisten sessioiden aika, alkoi korona, kertoo Tikkanen 19. toukokuuta ilmestyvän levyn synnystä.

Päiviä ennen kuin levy ilmestyy kauppoihin myytäväksi, järjestää Hiljaistenmiestenlaakso levyjulkkarit kotikulmillaan.

Kulttuuritalo Tempossa 13. toukokuuta järjestettävässä tapahtumassa ovat mukana Gustavson ja Häkli. Lämppärinä esiintyy mikkeliläinen laulaja-lauluntekijä Emmajulia.

Hiljaistenmiestenlaakso feat. Jukka Gustavson, levyjulkkarit kultturitalo Tempossa Mikkelissä 13.5. kello 18.30.