Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Martti Suosalon telttateatteri kurvaa Kangasniemelle elokuussa – Esityksiin ei tällä hetkellä ole saatavilla lippuja

Kiviä taskussa -näytelmä on edelleen huippusuosittu ja Kangasniemen kaksi esitystä varattiin täyteen nopeasti.

Teatteri Sirkus Suosalo on näyttelijä Martti Suosalon luoma telttateatteri ja hänen pitkäaikainen haaveensa. Suosalo haluaa toteuttaa tutkimusretken teatterin alkujuurille.

Ensi elokuussa tuo haave toteutuu, kun teatterille tilaustyönä Suomessa valmistettu kankainen teltta pystytetään Helsingissä osana Taiteiden yön ohjelmaa. Taiteiden yöstä käynnistyy myös Suosalon sirkusteatterin Kiertävät komeljanttarit -kiertue.

Martti Suosalo kertoo haluavansa pystyttää teatteriteltan yllättäviin paikkoihin ja viedä näytelmiä myös sellaisille paikkakunnille, joissa ei muuten pääse kokemaan teatteria.

Etelä-Savossa kiertue pysähtyy Kangasniemen Hiskinniemessä 28.–29. elokuuta.

Ohjelmassa on Suosalon ja Mika Nuojuan esittämä Kiviä taskussa. Näytelmä, jota kaksikko on esittänyt täysille katsomoille yli kaksi vuosikymmentä, vuodesta 2002 lähtien.

Täysille katsomoille Kiviä taskussa vedetään myös Kangasniemellä, molempina iltoina. Esitysten liput loppuivat muutamassa päivässä niiden tultua myyntiin.

Kiviä taskussa on kahden miehen näytelmä, traaginen komedia, jossa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Rooleja on 15, mutta näyttelijöitä vain kaksi.

Teatteri Sirkus Suosalon muita avajaiskiertueen esityksiä ovat näytelmä Huomenna hän tulee, monologi Palvelija sekä konsertti Brel, Suosalo, Tegelman.

– Toivon että sirkusteltta teatteritilana madaltaisi kynnystä tulla teatteriin ja houkuttelisi teatterielämyksien pariin myös uusia kävijöitä, Suosalo toteaa tiedotteessa.