Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvensalmelainen Pete Nikulainen ylsi jatkoon Iskelmäviikon laulukilpailuissa ainoana Mikkelin seudulta – Nikulaisella on Seniorimestarit-kisasta jo hopea ja pronssi

Iskelmämestarit-kilpailuun osallistuneet eteläsavolaiset Pauliina Hintsanen ja Kirsi Häkkänen karsiutuivat jatkosta omissa sarjoissaan.

Heinäkuussa Kiuruvedellä järjestettävän Iskelmäviikon laulukilpailujen semifinalistit on valittu. Alkukarsintoihin osallistuneista eteläsavolaisista jatkoon pääsi hirvensalmelainen Pete Nikulainen.

Hän etenee Seniorimestarit-kilpailun semifinaaleihin tuomariäänillä. Puolet 20:stä miesten sarjan semifinalisista eteni kisassa yleisöäänillä, toisen puoliskon valitsi kilpailun tuomaristo.

Iskelmäviikolla 12.–16.7. laulettavasta semifinaalista jatkaa finaalin karsintaan viisi nais- ja viisi mieslaulajaa.

Seniorimestareiden lisäksi Iskelmäviikolla lauletaan Iskelmämestarit-kisa. Myös siinä on omat sarjansa naisille ja miehille.

Tänä vuonna Iskelmämestarit-kilpailuun osallistuneet Pauliina Hintsanen ja Kirsi Häkkänen karsiutuivat jatkosta omissa sarjoissaan.

Nikulainen on osallistunut Iskelmämestarit-kisaan kahdesti, vuosina 2019 ja 2022. Ensimmäisellä kerralla hän sai hopeaa, viime vuonna pronssia.

Kolmannen osallistumisen Seniorimestarit-laulukilpailuun varmisti hänen puolisonsa humoristisella tokaisullaan.

– Vaimo-kulta sanoi, että niinhän tuo sijoitus laskee kuin lehmän häntä, kun sain pronssia hopean jälkeen. Jäi siitä jotakin hampaankoloon.

Nikulainen kertoo osallistuvansa kilpailuun tällä kertaa "vähän enemmän tosissaan". Hän ei ole ainoa useampaan kertaan kisaan osallistuvista laulajista. Päinvastoin.

– Sen verran on tullut näitä kilpailuja kierrettyä, että aika paljon siellä tulee jo tuttuja kasvoja vastaan.

Lue lisää: Pete Nikulaisen viisi vinkkiä karaokessa pärjäämiseen