Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

RTV ostaa Carlsonin rautakauppaliiketoiminnan – Rautakaupan työntekijät siirtyvät RTV:n palvelukseen, mutta tilakysymyksiä osapuolet eivät vielä kommentoi: "Satamassa jatketaan ainakin toistaiseksi"

Kauppa pitää sisällään Kuopion, Mikkelin, Joensuun, Varkauden, Iisalmen ja Savonlinnan rautakaupat, ja sen odotetaan toteutuvan toukokuun loppuun mennessä.

Carlson myy rautakauppaliiketoimintansa RTV-Yhtymä Oy:lle. Kauppa pitää sisällään Kuopion, Mikkelin, Joensuun, Varkauden, Iisalmen ja Savonlinnan rautakaupat.

Carlsonin rautakauppaliiketoimintaan liittyvät työntekijät siirtyvät RTV:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muilla tuotealueilla, kuten taloustavarat, kodintekniikka ja urheilu, työskentelevä myymälähenkilökunta jatkaa Carlsonin palveluksessa.

Liiketoimintakauppa vaatii vielä viranomaishyväksynnän. RTV-Yhtymä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markus Lindblom on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että Kilpailuvirasto antaa kaupalle hyväksyntänsä.

– Kaupan ei pitäisi mennä markkinaosuuskeskusteluun. Mikkelissäkin meille jää paljon kollegoita, Prahan lentokentältä tavoitettu Lindblom kertoo.

Mikäli Kilpailuvirastolla ei ole huomauttamista kaupasta, sen odotetaan toteutuvan lähiviikkoina, mahdollisesti jo toukokuun aikana.

Vuodesta 2019 lähtien Mikkelissä toimineen RTV:n myymälä muutti viime vuoden marraskuussa Otavankadulla uusiin tiloihin, jotka se osti Savonlinja Oy:ltä.

Carlsonilla on Mikkelissä kaksi myymälää: tavaratalo ydinkeskustassa sekä rautakauppa satamassa Laiturikadulla. Carlsonin rautakauppakiinteistöt eivät siirry liiketoimintakaupan yhteydessä RTV-Yhtymälle vaan ne jäävät Oy Carsonin omistukseen.

Markus Lindblom toteaa, ettei hän voi kommentoida vielä sitä, missä RTV tulee Mikkelissä jatkossa toimimaan.

– Satamassa jatketaan ainakin toistaiseksi, hän kuitenkin lisää.

Myöskään Oy Carlsonin toimitusjohtaja Mika Heiskanen ei lähde vielä ottamaan kantaa tilakysymyksiin.

– Emme ole vielä omallakaan porukalla pyöritelleet neliöitä, Heiskanen toteaa.

Carlson keskittyy jatkossa kivijalkamyymälöillään sekä verkkokaupalla pääasiassa kodin ja sisustamisen, vapaa-ajan sekä pukeutumisen ja jalkineiden tuotealueisiin. Heiskanen vakuuttaakin, että yrityksen tavaratalo jatkaa Mikkelissä ennallaan. Myös kodintekniikkaan tullaan laittamaan paukkuja jatkossakin.

– Rautakauppa sen sijaan on niin vahvasti volyymibisnestä, että siinä RTV tuo leveämmät hartiat, Heiskanen kommentoi.

RTV on Suomen johtava yksityisessä omistuksessa oleva maali- ja pintamateriaalituotteiden erikoisliikeketju. Yritys on pyrkinyt laajenemaan ja yhtenä keinona tässä ovat olleet nimenomaan yrityskaupat. Yrityksen ydinosaamista on pintamateriaalit, joissa yhtymä harjoittaa myös laajaa maahantuontia.

– Kaupan myötä meidän valikoima laajenee, Lindblom iloitsee.

RTV:n myymäläverkostossa on tällä hetkellä 39 paikkakuntaa. Kaupan myötä uutena paikkakuntana mukaan liittyy Savonlinna.

Uutista päivitetty kauttaaltaan klo 15.24..