Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroviisut | Käärijä-hupsuttelu on täydessä vauhdissa myös Mikkelin seudulla: kaalimatoa muistuttava herkkumunkki, tuunattu tienviitta kylätiellä Anttolassa ja paljon muuta – Katso kuvat ja vinkkaa meille lisää!

Kokoamme tähän juttuun paikallisten keksimiä Käärijä-ideoita. Vinkkaa meille omasi!

Euroviisuhuuma on noussut tänä vuonna Suomessa lähes ennennäkemättömiin mittoihin Käärijän Cha cha cha -irrottelun johdosta. Myös Mikkelin seudulla on keksitty mitä mielikuvituksellisimpia väännöksiä Käärijästä, kuten eteläsavolaiseen kansanluonteeseen tietysti kuuluukin.

Anttolan Kääriälän kylästä tuli tietenkin Käärijälä, ja kylän tienviitta on tuunattu asianmukaiseksi. Uusi opaste esiteltiin Anttola, satamasi Saimaalla -ryhmässä Facebookissa.

Muutamalla kukkaruukulla, vihreillä kumihanskoilla ja kankaalla sekä tussien ja langan avullakin voi virittäytyä viisuhuumaan, jos vain mielikuvitusta riittää.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa pani merkille, että Käärijän boleron sävy sattuu mukavasti heidän oman logonsa vihreään ja suunnitteli Käärijälle omat, eloisat hihat.

Viisukatsomoon tarvitaan tietenkin hyvät eväät. Käärijä-teemaisia herkkuja on saatavilla Mikkelissä ainakin Cafe Bar Sokkalasta, Toripulusta ja K-supermarket Pikantista.

Jos taas jano yllättää, niin vihreää taikajuomaakin on tarjolla.

Mikkelin Setlementti toivottaa videolla tsemppiä Käärijälle.

Puumalan Kalakontin Haukikebab muuntuu viikonloppuna Käärijäksi. Vihreä limemajoneesi ja tulinen tomaattikastike kruunaavat vihertävän haukipötkylän.

Juvan kunta toivottaa tuunaamallaan logolla Käärijälle tsemppiä ja onnea Euroviisufinaaliin!

Mäntyharjun kirjastossa kaiveltiin hyllyistä käärijänvihreitä teoksia näytille.

Mikkeliläinen Aira Hirvenlahti suunnitteli Käärijä-henkiset kierrätyskorvikset.

Mikkeliläisen Anne-Mari Koljanderin Ceci-koira sai turkkiinsa Käärijä-viherrystä.

Mikkelin kaupunki osallistui Käärijä-huumaan pukemalla Marskille vihreät hihat. Myös Mikkelin kaupungin logon väri vaihtui tilapäisesti sinisestä vihreäksi kannustuksen osoitukseksi.

Euroviisuissa Liverpoolissa on paikan päällä myös juvalaislähtöinen muusikko Aija Puurtinen, joka vastaa Cha cha chan taustalauluista. Puurtista ei kuitenkaan nähdä lavalla, vaan hän hoitaa hommansa lavan takaa. Puurtinen on valmentanut UMK-kilpailijoita jo usean vuoden ajan.

Puurtisen tuoreita tunnelmia suoraa Liverpoolista voi lukea myös täältä löytyvästä jutusta.

Kävipä Käärijälle Euroviisuissa miten tahansa, viisuhuumaan palataan kesällä Puumalassa. Kaukaa viisas Siltakemmakat-festivaali keksi nimittäin buukata Käärijän ensi kesän ohjelmistoonsa.

Vinkkaa meille lisää Käärijä-aiheisia ideoita oheisella lomakkeella, Whatsappilla numeroon 0440 352 324, Instan DM:ssä @lansisavo tai Messengerissä!

Juttua päivitetty 11.5.2023 kello 11.55, 15.18, 16.39 ja 22.02 ja 12.5.2023 kello 10.44, 13.29, 14.28 ja 20.06.